Singapore
Singapore
Hotels
Alle Singapore hotelsHoteldeals voor SingaporeLastminutehotels in SingaporeOp hoteltype
Op hotelcategorie
Per hotelketen
Populaire voorzieningen
Populaire wijken
Populaire categorieën in Singapore
Meer categorieën in Singapore
In de buurt van bezienswaardigheden
In de buurt van treinstations
In de buurt van luchthavens
BezienswaardighedenRestaurantsVluchtenVakantiewoningenReisverhalenCruisesHuurauto'sMeer

Singapore Toerisme

Wat is Travellers’ Choice Best of the Best?
Deze award is onze hoogste onderscheiding en wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die de Best of the Best op Tripadvisor zijn, geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 1% van gelegenheden ter wereld behoren.
Meer informatie

Ontdek Singapore

Deze kleine stad- en eilandstaat staat bekend om zijn unieke mix van culturen: Maleisische, Chinese, Indiase en nog vele andere gemeenschappen worden er vertegenwoordigd. Het is precies deze mix van invloeden die Singapore een geheel eigen sfeer geeft (en ook zorgt voor een geweldige culinaire scene). Er zijn natuurlijk restaurants van wereldklasse, maar je mag ook zeker het streetfood van een van de beroemde hawker centers niet missen. Bij deze grote foodcourts kun je alles proeven, van kenmerkende noedelgerechten tot gerechten met Michelinsterren. Wat de rest van het eiland betreft mag je het landschap niet onderschatten: het is een plek waar weelderige parken naast futuristische wolkenkrabbers en luxe winkelcentra liggen. We raden aan om te beginnen bij de Gardens by the Bay of het MacRitchie Reservoir Park om een aantal van de groengebieden te zien. Neem ook een veerboot naar een van de 64 afgelegen eilanden van Singapore (Pulau Ubin is een favoriet). Hieronder staan meer aanbevelingen.
Omzet beïnvloedt de ervaringen die worden uitgelicht op deze pagina. Lees hier meer informatie.

Onmisbaar in Singapore

Eten in Singapore: de beste verborgen juweeltjes

Ik ben geboren en getogen in Singapore en heb een passie voor eten en hoe het met de geschiedenis en cultuur verweven is. Singapore is als jonge immigrantennatie een grote smeltkroes, met smaken uit heel Azië die in allerlei gelegenheden worden geserveerd, van straatmarkten tot gastronomische restaurants. Dit zijn mijn favoriete verborgen juweeltjes die niet zo bekend zijn bij toeristen: plekken waar je een echte lokale ervaring krijgt.
Bao Lin C, Tiong Bahru, Singapore
  • Marguerite
    10
    Marguerite ligt in de Flower Dome en voelt aan als een weelderige betoverde tuin. Het creatieve degustatiemenu staat geheel in het teken van verse producten en het culinaire talent van chef-kok Michael Wilson. Mijn tips: Vraag om een tafel met uitzicht op de open keuken en bestel de bijpassende niet-alcoholische drankjes (geklaarde sappen en gefermenteerde thee) die de kunst van de chef laten zien.
  • Province
    5
    Province is een ode aan de rijke en diverse culturen van Zuidoost-Azië. Het degustatiemenu benadrukt de smaken van de regio met ingrediënten van lokale en regionale boeren en producenten. Dankzij de gezellige sfeer aan de tafel van de chef kunnen gasten een praatje maken met de jonge, spraakzame en gepassioneerde chef-kok en eigenaar Law Jia-Jun. Hij perfectioneerde zijn culinaire vaardigheden in Californië en staat aan het begin van een veelbelovende carrière.
  • Bonding Kitchen
    14
    De Peranakan-Chinezen zijn een etnische groep die uniek is voor steden als Singapore, Malakka en Penang, als gevolg van de huwelijken tussen Chinese kooplieden en de inheemse Maleise bevolking. Bonding Kitchen, een restaurant dat wordt gerund door een voormalige privéchef-kok, serveert uitstekende gerechten die indruk zouden maken op een Peranakan-Chinese grootmoeder. Om kennis te maken met de Peranakan keuken, bestel je bijvoorbeeld de kueh pie tee (een knapperig taartje gevuld met groenten), rendang van rundvlees (een droge curry) en chap chye (groentestoofpot).
  • Thien Kee Steamboat Restaurant
    50
    De Hainanezen waren de laatste Chinese immigranten die in Singapore aankwamen, en velen werkten als chef-koks voor de toenmalige Britse koloniale regering. Het oude Hainanese restaurant Thien Kee, opgericht in 1952, is naar mijn mening de beste plek op het eiland voor rijst met kip. Het is mijn favoriete comfortfood als ik terug ben gekomen van een reis en het doet ook denken aan een vervlogen tijdperk in Singapore.
  • Por Kee Eating House
    183
    'Zi char' betekent 'koken en frituren' in het Chinese-Hokkien-dialect. Het is een gemeenschappelijke en joviale maaltijd die wordt gedeeld met vrienden of familie. Por Kee in Tiong Bahru, een pittoreske woonwijk, serveert de beste zi char van Singapore. Enkele gerechten die je echt moet proeven zijn de champagnevarkensribbetjes, gepaneerde garnalen en chilikrab. Op een koele avond kun je buiten dineren en genieten van een briesje met een fris glas Tiger Beer in de hand.
  • Rumah Makan Minang
    112
    Nasi padang is een oorspronkelijk Indonesische maaltijd van gestoomde rijst en gekookte gerechten die ingang heeft gevonden in Singapore en Maleisië. Dit gemoedelijke nasi padang-eethuisje in Kampong Gelam, onze moslimwijk, is een lokale favoriet. Kies vier tot vijf gerechten die je met iemand anders deelt. Mijn favorieten zijn de sambal goreng (een pittig wokgerecht), inktvis in inkt en currykip.
  • Fura
    0 beoordelingen
    Een golf van pioniers verlegt de grenzen van de eet- en drinkcultuur in Singapore, met aan kop het dynamische duo van Fura, chef-kok Christina Rasmussen en mixoloog Sasha Wijidessa. Op het boeiende menu staan gerechten met een focus op plantaardige producten en cocktails van ingrediënten met een lage ecologische voetafdruk of ingrediënten die al veel voorkomen in de natuur, zoals kwallen.