We waren in dit huis ten tijde van de amandeloogst. De campo van Competa staat vol olijf-, amandel- en avocadobomen. Voor het huis bevinden zich dan ook droogbakken voor de amandelen uit vroeger tijden, toen de amandelen zongedroogd werden. Wat een prachtig beeld. De amandelen werden door plaatselijke boeren uit de bomen gehaald, door met lange stokken tegen de takken van de bomen te slaan. Een aangenaam geluid in de prettige ochtendzon, met het gepraat en gelach van ongeveer vijf boeren op de achtergrond. Meteen ook het enige wat er te horen is.
De amandelen zijn heerlijk overigens! Amandelbomen schijnen pas na een jaar of 8 vrucht te gaan dragen....deze hangen vól.
Door de vele plekjes rond het huis kun je altijd een aangenaam plekje vinden: in de schaduw of in de volle zon, bij het zwembad (in de late avond 31 graden watertemperatuur!). Doordat het huis zo vrij ligt, voelt het er nooit vreselijk warm en waren we verbaasd dat we ruim boven de 32 graden uitkwamen overdag. De nachten waren daarentegen aangenaam (goed geslapen!).
Ook al zijn de badkamers (3) van alle gemakken voorzien: gebruikt zijn ze nauwelijks: de buitendouche bij het zwembad was tè lekker!
Bijzonderheden: de atmosfeer in en rond het huis ademt rust. Misschien heeft het ermee te maken dat het huis er al zo lang staat: de drinktroggen doen vermoeden dat het vroeger een stal is geweest?
Hier mogen ook de bedden vermeld worden: in tegenstelling tot de Spaanse maat heerlijk ruime boxspring bedden (lang en breed) met goed beddengoed.
Zowel qua sfeer als qua voorzieningen een absolute aanrader. Nerja en Torrox en dergelijke zijn fijn om te bezoeken: even onderdompelen in de drukte van de kust. Maar terug naar 'boven' was voor ons geen straf!
Het naar boven en beneden rijden vraagt even wat handigheid, maar eenmaal gewend wordt dirty track (het is niet veel) steeds leuker!
Wel moet je de boel schoonhouden (etensresten!), want mieren/vliegjes ontdekken zo de eetbare spullen!
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een Tripadvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
4 jan 2014
Wij danken u hartelijk voor deze enthousiaste en gedetailleerde reactie. Het doet ons plezier te vernemen dat u van ons huis genoten heeft en dat u de sfeer in en rondom het huis zo goed heeft omschreven. Het klopt dat het huis heel vroeger een boerderij is geweest en dat een paar troggen in de muur van het huis daar nog steeds aan doen herinneren. Leuk ook dat u specifiek aandacht besteed aan onze bedden en dat u daar heerlijk op heeft geslapen. Nogmaals onze dank voor deze specifieke beschrijving en wij zien u graag terug in La Estrella. Met vriendelijke groet,
Hetty Verzaal