Beste Tom en Angelique, allereerst: we vinden het bijzonder jammer dat het jullie zo is tegengevallen. We proberen de keuken van Bruist! zo goed mogelijk te "vertalen" naar een takeaway concept, en dat dit bij jullie niet in de smaak is gevallen, dat betreuren we oprecht. We staan altijd open voor opbouwende kritiek, maar ik wil er jullie toch op wijzen dat jullie de plank op een paar punten wel erg mis slaan:
- Onze ceviche wordt bereid in een "leche de tigre" met onder andere limoensap, een fijngesneden chilipepertje, rode ui en grof zeezout. Daarnaast wordt er nog munt, passievrucht en yuzu (een citrusvrucht) gebruikt in de bereiding. Bizar dat dit voor jullie een smaakloos effect heeft opgeleverd. Een ceviche bereid zonder limoen (of een andere citrusvrucht), zoals jullie beweren gegeten te hebben, is sowieso niet mogelijk. Het zuur in de citrusvruchten zorgt namelijk voor de garing van de vis. Misschien verwar je ceviche wel met sashimi, en valt daardoor ook je opmerking over de snijwijze van de vis te verklaren. Die hoort bij ceviche namelijk niet flinterdun te zijn.
- Voor onze tortilla worden de aardappeltjes en de ui gegaard in olijfolie, en - met een flinke snuf fleur de sel en royale draaien van de zwarte pepermolen - gebakken met de eitjes. Een tortilla heeft dus evenveel te maken met een droog gekookte aardappel als Martien Meijland met een ingetogen communicatiestijl. Toch behoefte aan een extra smaakboost? Daarvoor serveren we de huisgemaakte aïoli er ook bij.
- Voor de tartelette van asperges gebruiken wij geschilde witte asperges van Tino's uit Schapenbrugge. Een groente- en fruitleverancier gespecialiseerd in....geschilde witte asperges. De "smaakloze kaas" is een Bettine geitenkaas. Smaakloos en vettig? Nee, romig en mild.
- Onze groente- en fruitleverancier komt hier nagenoeg dagelijks over de vloer. Niet enkel met geschilde witte asperges, maar ook met vers fruit. Dat jullie fruitsalade niet fris was, vind ik op zijn minst bedenkelijk.
Zelf iets creatiefs en smakelijks klaarmaken? Altijd leuk en gezellig. Maar zorg dan voor een basis productkennis, of je loopt het risico op....een zwaar tegenvallende ervaring.