Fantastische tentoonstelling uit de collectie schilderijen van Jopie Huisman, ook wel de Vincent van Gogh van de vorige eeuw genoemd. Hij overleed in 2000. Zeer de moeite waard, vooral ook door de uitstekende door hemzelf ingesproken audiotour die je bij binnenkomst meteen krijgt aangeboden. Zou dit museum in de randstad liggen dan zouden er tijdslots nodig zijn. Groot schilder.
Schilderijen maken als foto's. Een museum krijgen als je nog in leven bent. Bepalen dat je schilderijen niet verkocht mogen worden. Kunst maken voor de gewone mens. Dat alles samengebracht in dit moderne en prachtige museum. Met name de verhalen van de kunstenaar zelf zijn het waard om te beluisteren. Een mooi museum dat een bezoek meer dan waard is. Neem daar ook de vriendelijke en gastvrije vrijwilligers dan maakt het je dag helemaal goed.
Prachtig museum, goede video presentatie, handig audio systeem, mooie gelegenheid om de mens achter de schilder beter te leren kennen.
Wij gaan een giclee van een van zijn werken bestellen voor in de woonkamer.
De werken van Jopie Huisman hangen hier. Mijn favoriete schilder. Hij kan zo schilderen dat spullen uit het dagelijks leven uit het doek springen.
Niet al te groot, maar dit museum geeft een compleet beeld van de grote schilder Jopie Huisman. Met de "kastjes" krijg je veel achtergrondinfo. Ook leuk dat er veel voorwerpen liggen die Jopie ook geschilderd heeft.
Wij hebben dit museum bezocht op 25 juni 2021, de laatste dag van de verplichte mondkapjes. Helaas hadden veel mensen, veel ouderen, maling aan de regel. Ik heb hier bij de receptie wat van gezegd, maar de mevrouw vond het ook niet zo belangrijk. Ik zou zeggen: wil je geen mondkapje dragen, dan eruit.
Dit was helaas de enige smet op ons bezoek. Want we hebben genoten. Als eerste de film bekeken en daarna de collectie. Een deel van de voorwerpen die Jopie heeft nageschilderd ligt ook in het museum. Heel indrukwekkend allemaal.