Ekievits
Millingen aan de Rijn, Nederland

Leuk historisch hotel

Beoordeling van Hotel Graf Rolshausen
4,0 van 5 bollen31 aug 2023 beoordeeldvia mobiele applicatie
Hotel ligt mooi in t centrum van Monschau. Zeer oud en authentiek. Sprak ons zeer aan. Toen wij aankwamen, twee uur voor inchecktijd was er niemand aan de receptie, ook niet na meerdere keren bellen aan huisbel of na telefoneren. Ik denk ruhepauze! Heb de tassen maar gedropt en zijn de mooie omgeving gaan verkennen. Restaurant was niet geopend “wegen Personalmangel”. Voor ons geen probleem want Monschau heeft genoeg restaurants, maar let hier ook goed op allerlei Ruhetage. Parkeerplaats op 10 min. wandelen. Wij hadden kamer op hoogste verdieping, voor ons geen probleem, maar voor personen met een mindere conditie geen aanrader, vraag dan een kamer op 1e verdieping. Ontbijt was goed
Datum van verblijf: augustus 2023
Kamertip: Geen parkeerplaats voor de deur. Loopweg er naar toe is licht stijgend.
0.5 km van Hotel Graf Rolshausen
0.7 km van Hotel Graf Rolshausen
Außenansicht
Meer hotels in Monschau bekijken
Beoordeeld op 27 juli 2023 via mobiele applicatie

Fijn hotel voor weekend Monschau. Traditionele wat verouderde inrichting maar alles zeer schoon en functioneel. Goed uitgebreid ontbijt. Vriendelijke gastvrouw. Perfecte locatie in het oude centrum. Kamers zijn voordelig. Wij zouden zeker terugkomen.

Kamertip: Parkeerplaats Burgau is dichtbij.
Datum van verblijf: juli 2023
Beoordeeld op 9 mei 2023 via mobiele applicatie

Hotel via boeking site geboekt, 2 nachten voor 130,- met ontbijt en dat is ook méér dan voldoende. Hotel is oud, dat kan natuurlijk, maar de bedden en matrassen zijn ook heel oud, matrassen helemaal doorgelegen, dus met rugpijn opstaan. Rest van meubilair ook jaren 70. Badkamer heel klein, je kunt je eigen amper draaien in deze ruimte. Tegels ook allemaal in beige, bruin en nog meer van deze vrolijke kleuren! Kamer en badkamer waren wel schoon. Ontbijt stelt echt niets voor. Één soort broodjes, leken wel van rubber , geen brood en dergelijke. Zoetigheid in voorverpakte kuipjes, 3 soorten beleg, beetje yoghurt en dat was het! Koffie werd in kannetje aan tafel gebracht. Al vaak in hotels geweest, maar kwa ontbijt een van de minste die we hebben meegemaakt. Parkeren bij hotel kan ook niet, je kunt parkeren op parking Burgau voor 7,- per 24 uur op een kleine 6/7 minuutjes wandelen. Wifi in de kamer ook onbruikbaar. Voor ons, als er een volgende keer zou zijn, toch maar een ander hotel.

Datum van verblijf: mei 2023
Beoordeeld op 29 januari 2022

Het hotel ligt op een mooie locatie in de oude binnenstad van Monschau. Prijs per overnachting is laag en dan ook nog inclusief een zeer goed ontbijt. Dit is onze vaste keuze voor als we naar Monschau gaan.

Kamertip: Maakt bij dit hotel niet uit, het is overal rustig.
Datum van verblijf: januari 2022
Beoordeeld op 14 juni 2020

Tijdens het fietsen van de Ruruferroute gestopt in onze 3e etappeplaats Monschau. We hadden gereserveerd in Hotel Graf Rolhausen. Het hotel ligt in het centrum van Monschau. Monschau is heel toeristisch. Daar moet je van houden. Het hotel is ouderwets en basic, maar wel schone kamers. Wij hadden een kamer op de 1e etage. Ontvangst was basic en niet echt vriendelijk. Dat was ons beeld gedurende ons verblijf. De eigenaren waren kortaf. Onze fietsen konden we stallen in de garage van het hotel, ongeveer 100 meter verderop het hotel. De kamer was ouderwets en basic, maar wel schoon. Klein badkamertje met douche en toilet.De bedden waren redelijk tot goed. Het ontbijt was goed: alles was ruim voldoende (koffie, broodjes, diverse vleeswaren, kaas, gekookte eitjes, zoet beleg, jus d'orange, ...). Meer dan prima. De bediening tijdens het ontbijt was vriendelijk. In het hotel is een restaurant waar je gereserveerd gebruik van kunt maken. Dat hebben wij niet gedaan. Er zijn genoeg restaurant in de omgeving van Monschau. Er is WIFI tegen vergoeding, niet meer van deze tijd. Maar dat past ook wel bij het hotel: oud en belegen. In Coronatijd zijn mondkapjes verplicht. Prijs-prestatie in orde.

Datum van verblijf: juni 2020
Beoordeeld op 19 januari 2020

Hartje Monschau ademt dit hotel een historische sfeer. De kamers zijn super proper. Onze kamer was qua grootte okay, badkamer was heel klein, maar wel allemaal goed onderhouden, fijne douche en dik in orde.
Ontbijt is prima.
Bijbetalen voor wifi is niet echt meer van deze tijd, maar vooruit.

Kamertip: Wanneer je minder goed ter been bent, reserveer dan eerste verdieping. Je moet altijd een trap op.
Datum van verblijf: januari 2020