“Niet verfijnd, wel vriendelijk”
Beoordeling van Estaminet Ter Spinde

Estaminet Ter Spinde
Geclassificeerd als nr. 14 van 24 Restaurants in Jabbeke
Keukens: Belgisch, Nederlands
Dineropties: Reserveringen
Dineropties: Reserveringen
12 oktober 2021 beoordeeld

In de buurt niet zo veel eetgelegenheden, dus kozen we voor dit restaurant omdat we in de buurt logeerden.
Vriendelijke ontvangst door gastvrouw. Ook het meisje van de bediening was zeer vriendelijk. Ouderwetse gezelligheid in de zaak.
Zo goed als alle tafels bezet in de ruimte waar wij zaten, maar ondanks de drukte bleven de mensen rustig en attentvol.
We kozen voor een fijnproeversmenu, waarbij we telkens nog konden kiezen uit verschillende gerechten.
Bij het aperitief een klein schoteltje met fijne vleeswaren. Dat smaakte.
De (eerder wakke) garnaalkroketten werden povertjes geserveerd in een kommetje met wat gefrituurde peterselie en (teveel) cocktailsaus.
We aten een visbrochette met oven-aardappeltjes. De gamba's waren erg lekker, de witte vis was vrij goed, de zalm eerder droog. De aardappelen smaakten wel, maar waren te gaar. Een fantasieloos slaatje begeleidde het gerecht.
Als dessert kozen we voor de Koffie Ter Spinde. We verwachtten een klein dessertbordje hierbij. Enkel een veel te vloeibare advocaat met een toef slagroom kwam onze richting uit.
We hebben voldoende gegeten, maar van verfijning is hier zeker geen sprake.
De dag voordien aten we in een echt klasserestaurant. Daar betaalden we niet zoveel meer dan in deze brasserie. Dus was de vergelijking snel gemaakt...

Datum van bezoek: oktober 2021

10 september 2021 beoordeeld via mobiele applicatie

Prachtige zaak. Zeer goede lamskroon. Bediening
Goed en vriendelijk.
Komen nog terug. In 2020 goede beoordelingen. Later alles verkeerd en nu alles meer dan goed. Andere kok of zoo?
Guy.
Guy.

Datum van bezoek: september 2021
16 augustus 2021 beoordeeld

Vooral gegrilde gerechten , weinig geraffineerd en bediening die veel te lang op zich laat wachten. Het is wel aangenaam vertoeven op het terras.

Datum van bezoek: augustus 2021
2 augustus 2021 beoordeeld

Wafel met suiker gevraagd, smaakte naar rook. Bleek dat er iets scheelde met het wafelijzer. Kan gebeuren, geen probleem. Daarna stelden ze voor een pannenkoek te eten. Dat hebben we dan ook gedaan. De tafel naast ons hoorde dat er iets scheelde met de wafels dus besliste ook hun bestelling te veranderen naar een pannenkoek. Na 5 minuten kregen onze buren hun pannenkoeken. Wij na 20min nog altijd niets gekregen. Nog eens gevraagd aan het personeel of ze die vergeten waren, maar ook dan liet de pannenkoeken op zich wachten. Tot opeens (ik veronderstel de bazin) met de rekening kwam. Zowel voor ons als voor de tafel naast ons. Zonder dat wij, of de tafel naast ons, daarom vroegen en bovendien hadden we onze pannenkoeken nog altijd niet gehad! Ik snap dat het soms druk kan zijn en dat er af en toe een foutje kan worden gemaakt, maar deze keer was het dat foutje teveel. Ons zien ze er nooit meer terug. TIP: even verderop is er bistro Nieuwege, ga daar iets drinken of eten!

Datum van bezoek: augustus 2021
17 juni 2021 beoordeeld

Zeer mooi terras wordt heel veel bezocht door fietspassanten die langs het kanaal Brugge Oostende rijden en er even een breack nemen.(heb zelf deze zaak op die manier leren kennen.)
Een pintje en een pannekoek komt goed, maar ga er niet eten want dat is een catastroof
men draait er zijn hand niet voor om gewoon koud eten op de tafel te zetten wat voor ne kok is dat?
In ons vorige bezoek was het iets beter maar na wachten van anderhalf uur , een beetje te lang voor aanvaardbaar te zijn.
Neen ze zien ons daar never terug het was van goede teveel, spijtig want ligging
en terras op zich zijn tof !

Datum van bezoek: juni 2021

Reizigers die Estaminet Ter Spinde bekeken, bekeken ook

Jabbeke, West-Vlaanderen

In Estaminet Ter Spinde geweest? Deel je ervaringen!