Hotel Rusall is een Italiaans familiehotel gelegen in aan het Como meer in Tremezzina. Het ligt op de heuvel en heeft vanuit de tuin een fantastisch uitzicht over het Como meer en kijkt uit op Bellagio. Vanuit het hotel kun je uitstapjes maken in de omgeving. Zo kun je ondermeer een prachtige wandeltocht maken naar de kapel op de heuvel met een nog mooier uizicht over het meer, vanuit het dorpje kun je met de pont over naar Bellagio voor een bezoek, ook kun je een bootje huren. Kortom genoeg te doen! Kom je voor de rust en de zon: bij het hotel is ook een zwembad waar je lekker kunt genieten van de omgeving, een boek lezen en af en toe een baantje zwemmen.
De ontvangst is allerhartelijkst, de eigenaren stellen alles in het werk om de gasten het naar de zin te maken. Wij hadden tijdens ons verblijf een kamer op de 2e etage. Deze zijn niet groot en voorzien van een compacte badkamer. De kamers zijn niet voorzien van airconditioning, wel hangt er een ventilator in de kamer. Gedurende de nacht hadden wij de ramen open om het iets koeler te krijgen. De dagtemperatuur overdag lag ruim boven de 30 graden Celsius.
Het ontbijtbuffet is vrij simpel, alles vers en lekker van smaak. Voor de lunch en diner is de keuken van het hotel een aanrader: er wordt hier heerlijk, authentiek, Italiaans gekookt.
De Wifi is gratis, wel moet je je apparaat regelmatig opnieuw inloggen.
Wij hebben genoten van ons verblijf in dit typische Italiaanse familiehotel en komen zeker terug als we een vakantie naar het Como meer gaan plannen.