Op een mooie dag lunchten wij op het terras van restaurant Hendrik, een van de twee eetgelegenheden in kasteel Maurick. (De andere is brasserie Catherina). Via het eigentijdse interieur van de historische ruimte (met open haard/grill) en een trapje komen we op het fraai gelegen terras langs het water, met grote parasols en comfortabel meubilair. Wit linnen gedekte tafels. De Champagne van Yveline Prat, geschonken uit een magnum, smaakt goed. Ook de fraaie amuses, die echter wel wat laat arriveren. We kiezen het 5-gangen lunch menu, dat uitstekend bevalt en gevarieerd is. De chef is goed met ‘zuur’ (zeker niet te zuur) en dat levert interessante smaak contrasten op. Zeebaars, hoender, kreeft, griet, lam, asperges: allemaal in adequate porties (dus niet te groot). Dessert van aardbei ijs met een (te harde) kern van passievrucht. Sommelier is tevens een enthousiaste gastheer. Leuk dat de chef een van de gangen serveert (maar geen tijd voor meer dan de beschrijving van het gerecht, helaas). Speciale vermelding verdient het schitterende speciaal gemaakte servies. Ruime parking.