Van 2 tot en met 7 maart 2013 verbleef ik in dit prachtige hotel aan de Royal Street van New Orleans, net binnen de French Quarter. Hoewel het anders gebouwd is, deed het hotel me meteen denken aan de grandeur van Hotel Metropole in Brussel, een goed onderhouden en vooral authentiek hotel met een eigen karakter.
Ik had dit hotel gekozen op basis van de recensies in Tripadvisor, mijn verwachtingen waren zeer hoog en werden ruimschoots ingelost!
De lobby is ronduit prachtig en ademt een Belle Epoque sfeer, en het is niet moeilijk je in te beelden dat hier sommige van de grootste Amerikaanse schrijvers zoals Tennessee Williams, William Faulkner, Ernest Hemingway en Truman Capote (sorry als ik er een vergeten ben!) regelmatig over de vloer kwamen.
Hotel Monteleone is ronduit een van de hoogtepunten van New Orleans. Mijn kamer was eerder klein, maar zeer mooi aangekleed qua gordijnen en muureversiering, en was voorzien van een comfortabele badkamer die elke dag voorzien werd van alle lichaamsverzorgingsproducten en verse handdoeken;
Mijn ruim bed was voorzien van een boxspring die mijn rug van de nodige ontspanning voorzag, en talloze kussens.
Meerdere liften brengen je heel snel naar de gemakkelijk te vinden kamers en ik werd overal en altijd vriendelijk begroet door het personeel van Hotel Monteleone. Een aanrader is het leuke openlucht zwembad op de bovenste verdieping met annex gymzaal.
Maar elke dag keek ik vooral uit naar het royale ontbijt met een uitgebreid scala aan het lekkerste fruit (watermeloen, roze meloen,gele en groene meloen, frambozen, bananen, pompelmoes, noem maar op...), yoghourt, worstjes, omelet, croissants, chocoladekoeken, ik kom woorden tekort. Het is een uitdaging om niet te bezwijken aan al deze lekkernijen!
De volgende keer dat ik naar New Orleans, kom ik terug naar deze "thuis"!
Ze zullen vast genoten genoten hebben van de Caroussel Bar, de immer rondraaiende bar.