Om naar dit resort te komen zijn we vanaf HNL met IslandAir naar Kapalua West gevlogen. Deze maatschappij is echt een aanrader. Zij zijn een van de weinigen die op deze airport vliegen en de airport is op een steenworp afstand van dit resort. Daarnaast vliegt IslandAir met vliegtuigen die iets lager vliegen dan die van de concurrentie, waardoor je een goed zicht hebt op het landschap.
De lobby/receptie van het RLR is werkelijk prachtig. Het geheel geeft een heel rijk gevoel. Het personeel is erg vriendelijk en we werden met een golfwagentje naar onze bungalow gebracht.
De bungalow had aan de ene kant zeezicht en het terras was richting een prachtige golfbaan. Ik ben geen golfer, maar het geheel maakte een zeer verzorgde indruk.
Overal in het resort was te lezen dat het RLR 50 jaar bestaat. Dat hadden ze ook niet hoeven te doen, want dat was duidelijk aan het interieur van de bungalow te zien. Op zich werkte alles en was het schoon, maar om eerlijk te zijn was het een beetje vergane glorie. De tand des tijds vreet behoorlijk aan de bungalows. Om het schoon te houden staan de schoonmakers al vroeg voor de deur. Zelfs het bordje 'no surprises' helpt niet altijd. Op een ochtend werd om al vroeg het gras gemaaid voor onze bungalow en aan de andere kant stond iemand met een motorzaag takken uit bomen te zagen......! Nostalgisch is de grote televisie met glazen beeldbuis!
In de buurt van het hotel is een hotel alwaar jezelf boodschappen kunt doen voor het ontbijt. De prijzen voor eten en drinken in het hotel zijn redelijk.
Diegene die de cabana-verhuur bij het zwembad verzorgt is met zijn torenhoge prijzen de realiteit wel een beetje uit het oog verloren. Veel cabana's stonden dan ook leeg of complete gezinnen propten zich in deze overdekte 2-persoons ligbedden.
De zee bij het RLR is werkelijk heerlijk! Mooie golven, een aangename temperatuur en rust. Een stuk verderop ligt aan de ene kant het drukke Westin hotel en de andere kant op is Whalersvillage, waar het niet rustig is aan het strand. RLR is dus ideaal gelegen!
Ondanks dat de bungalow ouwe meuk was, willen wij hier zeker nog een keer terugkomen. We hebben een heel goede tijd gehad in RLR.