Een wandeling gemaakt door een van de vele wandelingen die er in de Biesbosch zijn. Zeker in het voorjaar als alles tot bloei komt is het zeker een wandeling waard. Super mooie omgeving en zeer rustgevend.
Met de fiets in wisselvallig weer vanuit het centrum van Dordrecht richting de Biesbosch. Met het veer de Nieuwe Merwede oversteken van de zuidhollandse oever naar de noordbrabantse.
Retourticket met de veerboot 2 € pp voor een volwassene met een fiets. Maartse buien dwongen ons voor een noodzakelijke schuilstop in het Biesbosch museum. Ruim 2 uren vulden we de tijd met een boeiend museumbezoek en een lunchpauze. Daarna fietsen we door een gelouterd landschap van water en landstroken. Zalig in dit stiltegebied met alleen het geluid van de (water)vogels en de onvermijdelijke wind.
Koestermomenten…..
De natuur is prachtig maar er wordt ook veel feest gevierd aan de zuidkant van de Biesbosch, nabij jachthaven de Vissershang. Herrie door motorboortjes en schreeuwende mensen. Jammer dat er nog steeds met motorboten gevaren mag worden in dit unieke gebied.
Mooie natuur met een simpel, maar doeltreffend bezoekerscentrum. Er valt van alles te beleven, ook met gidsen die de omgeving en de natuur hier goed kennen.
Tijdens ons verblijf aan Dordrecht meerdere bezoekjes gebracht aan de Biesbosch.
In de Dordtse Biesbosch een bootje gehuurd om dat gebied te verkennen (Wantij, Moldiep). Je kunt hier prachtig varen over redelijk rustig vaarwater (geen vrachtverkeer). Omgeving is afwisselend en soms waan je je in een mangrove. Helaas geen bever(dammen) kunnen spotten. Verbaas me wel dat verhuurbedrijven niet worden gedwongen om enkel elektrische bootjes te verhuren, stuk beter voor het milieu, vooral qua geluid. We hebben ook het nest van de visarend gespot.
Naast de Dordtse Biesbosch zijn we met het pondje (betaald) bij Kop van het Land met de auto naar de Brabanste Biesbosch gereden. Het viel ons op dat daar enorm veel recreatie is. Fietsen, boten, motoren, auto's, wandelaars en ieder met zijn eigen wegen/ paadjes waardoor de natuur soms erg versplinterd lijkt. Vooral in de buurt van de Jachthaven van Oversteeg. Het wandelen viel derhalve ook enigszins tegen. Ik hoop dat het in andere delen van de Biesbosch anders gesteld is.
Fantastisch natuurgebied, voor die tijd ff inlezen hoe het e.e.a. ontstaan is geeft een extra diminsie,Arme boswachter die midden in het gebied woont en alles met de boot moet doen, zeer aan te bevelen.