Hoogtepunten uit beoordelingen
Fijne omgeving om in alle rust te wandelen

Een wandeling gemaakt door een van de vele wandelingen die er in de Biesbosch zijn. Zeker in het ... meer lezen

Beoordeeld op 7 mei 2023

Angela2016T
Tiel, Nederland
Lees alle 73 beoordelingen

Beoordeeld op 9 september 2021

De natuur is prachtig maar er wordt ook veel feest gevierd aan de zuidkant van de Biesbosch, nabij jachthaven de Vissershang. Herrie door motorboortjes en schreeuwende mensen. Jammer dat er nog steeds met motorboten gevaren mag worden in dit unieke gebied.

Datum van activiteit: september 2021
Beoordeeld op 19 juni 2021

Mooie natuur met een simpel, maar doeltreffend bezoekerscentrum. Er valt van alles te beleven, ook met gidsen die de omgeving en de natuur hier goed kennen.

Datum van activiteit: september 2020
Beoordeeld op 17 mei 2021

Tijdens ons verblijf aan Dordrecht meerdere bezoekjes gebracht aan de Biesbosch.
In de Dordtse Biesbosch een bootje gehuurd om dat gebied te verkennen (Wantij, Moldiep). Je kunt hier prachtig varen over redelijk rustig vaarwater (geen vrachtverkeer). Omgeving is afwisselend en soms waan je je in een mangrove. Helaas geen bever(dammen) kunnen spotten. Verbaas me wel dat verhuurbedrijven niet worden gedwongen om enkel elektrische bootjes te verhuren, stuk beter voor het milieu, vooral qua geluid. We hebben ook het nest van de visarend gespot.
Naast de Dordtse Biesbosch zijn we met het pondje (betaald) bij Kop van het Land met de auto naar de Brabanste Biesbosch gereden. Het viel ons op dat daar enorm veel recreatie is. Fietsen, boten, motoren, auto's, wandelaars en ieder met zijn eigen wegen/ paadjes waardoor de natuur soms erg versplinterd lijkt. Vooral in de buurt van de Jachthaven van Oversteeg. Het wandelen viel derhalve ook enigszins tegen. Ik hoop dat het in andere delen van de Biesbosch anders gesteld is.

Datum van activiteit: mei 2021
Beoordeeld op 14 september 2020

Fantastisch natuurgebied, voor die tijd ff inlezen hoe het e.e.a. ontstaan is geeft een extra diminsie,Arme boswachter die midden in het gebied woont en alles met de boot moet doen, zeer aan te bevelen.

Datum van activiteit: september 2020
Beoordeeld op 31 december 2019 via mobiele applicatie

Hartje winter een vaartocht met de fluisterboot gemaakt. Ook toen genoten van de natuur. Dieren kunnen zich minder verstoppen tussen het groen. Ontzettend veel roofvogels gezien. Reeën en een bever. Blijft een prachtig gebied. Vanuit het museum in Werkendam kun je wandelen, varen en fietsen. Zeer de moeite waard

Datum van activiteit: december 2019