We hebben een breed scala aan gerechten besteld en die waren subliem. Perfect gegaard, smaken mooi in balans, de porties kloppen en voor het gerecht met kalfsvlees alleen al ben ik bereid om uren te reizen. Daarom is het zonde dat de bediening en service hier niet op aansluiten. Het ontbreekt aan etiquette. Steeds op kleine punten maar als geheel daardoor niet passend bij een restaurant met een Michelin ster. Een paar voorbeelden. Mijn jas werd in ontvangst genomen en ter plekke over een stoel gehangen. Mijn tafelgenoot kreeg water bijgeschonken, ik werd vergeten. We werden aangespoord om zoveel mogelijk dezelfde gerechten te bestellen omdat het diner anders niet voor sluitingstijd afgerond zou zijn. De kaart bestaat echter uit zeven gerechten om uit te kiezen. Dan lijkt het me haalbaar om die op tijd te serveren aangezien het daaruit kiezen nu net het concept is. Overigens: dit ging gewoon goed, waarom dat gebod? Na elke gang kregen we de vraag: heeft het gesmaakt?
De wijnkaart: een gruwel. Op een tablet voor meerdere gangen wijn selecteren en die onthouden terwijl je heen en weer moet scrollen en vervolgens blijkt dat eerder gekozen wijnen er niet zijn, maakt het tot een vervelende taak. Dit is niet het ontzorgen dat ik verwacht. Het is bovendien ongezellig zo’n ding op tafel. Doe alsjeblieft die tablet weg.
De bediening is zeer vriendelijk. Mevrouw Brienen schiet echter snel in de verdediging bij een normale vraag en ik kreeg het gevoel dat ik door een strenge schooljuf werd gadegeslagen in plaats van een gastvrouw. Als voorbeeld: één van de amuses was oester en daar zijn we beide allergisch voor. Wij hadden daar geen probleem mee; dan laten we het staan. De gastvrouw echter wel. Nogal beschuldigend informeerde ze of we de allergie wel hadden doorgegeven vooraf. Nee dat had ik niet en dus eindigde dit ermee dat ik onder priemende blik excuses aanbood voor het niet doorgeven, terwijl wij dit a. zelf niet erg vonden (dan eet je één amuse gewoon niet) en b. ze had ook gewoon het bordje weg kunnen halen zonder iets te zeggen of c. bijvoorbeeld kunnen glimlachen en aanbieden om nog zo’n garnalen bitterbal te brengen (die waren bijzonder goed namelijk, dus dat had ik zeer op prijs gesteld). Bij het digestief werd ik door haar met verbazing en enige afkeur aangekeken toen ik vroeg of ze een Cognac XO hebben (Nee, die is er niet). Sowieso wordt er enigszins ongeïnteresseerd mee omgegaan: er wordt niet geadviseerd want ze weten niet wat er in huis is. Je moet zelf maar even gaan kijken of er iets naar je gading op de dranktafel staat. Ik beschrijf dit zo uitgebreid omdat ik merk dat ik het echt heel erg jammer vind dat de service niet past bij het eten. Als dat verbetert dan kom ik hier graag weer eten.