Het hotel op zich is mooi, netjes, verzorgd en prima afgewerkt. Het is dan ook een vrij recent gebouw. Het inchecken verliep niet zo vlot, het personeel spreekt niet zo vloeiend Engels. We hebben een paar uren moeten wachten aan het zwembad voor we een kamer kregen en extra moeten bij betalen bij aankomst voor het ontbijt van die dag. Wij hadden half pension en alle dranken zijn dus NIET inbegrepen. Deze zijn vrij duur, vooral de alcoholische dranken. Op de kamer is ook alles betalend. Prijs van een potje M&M's of nootjes was 45 dirhams = 11 euro. Wij zijn gewend dat er toch minstens een flesje water op de kamer gratis voorzien is bij dergelijk hotel. Zelfs dit was betalend en iets van een 7 euro per flesje. De kamers zijn wel netjes en worden elke dag schoongemaakt. Wij hadden een ruime kamer met een bad en douche en apart toilet. De kamer was met zeezicht. We hadden wel last van het lawaai van onze bovenburen. Het ontbijt is vrij uitgebreid maar voor een 5 sterren hotel verwacht ik meer variatie en meer hoogstaande producten. Er waren veel rokers aanwezig dus aten wij zowel 's morgens als 's avonds in de rooklucht van onze buren. Ook het avondeten was ondermaats voor een 5 sterren hotel. Enkele gasten zijn dan ook gaan klagen bij de chefkok en de manager. Er was 1 avond geen enkele warme groente voorzien in het buffet. Ook hier weinig kwalitatief hoogstaande producten. Er was bijvoorbeeld geen enkele keer (gerookte) zalm of scampi. In het dessert buffet ook geen variatie, er was zelfs geen schepijs voorzien. Aan het zwembad kan je drank of eten bestellen van de beachbar maar dit duurde enorm lang. Er is slechts 1x per dag een busje naar Dubai en dit om 13u. Wij waren er met oudejaar en hebben nog 100 euro per persoon moeten bijbetalen om daar te kunnen eten op oudejaar. Toen wij hierover klaagden werd gezegd dat dit buffet extra speciaal zou zijn en daarom niet inbegrepen in de prijs. Het buffet was nog kleinschaliger dan anders, er waren wel scampi's :-) Met andere woorden, voor het eten moet je hier niet zijn. Wel voor de nette kamers, het aangenaam verwarmd zwembad. De extra service voor kinderen en de kind vriendelijkheid. Het hotel heeft zijn eigen privéstrand wat op zich wel een gevoel van veiligheid heeft maar je kan dus geen wandelingen maken aan het strand want dit is afgesloten per hotel. Wij hebben een hammam behandeling gedaan in het hotel en dit was erg goed! Wel prijzig, 75 euro voor een half uurtje. Het hotel is vrij rustig, er is weinig tot geen animatie voorzien. Er is dus geen animatie aan het zwembad maar ook 's avonds is er niks te beleven, geen optreden of voorstellingen. Ook in de buurt is er niks dus moet je al een taxi nemen. Ideaal voor een rustvakantie. Je kan wel excursies boeken vanuit het hotel. Wij hebben de moderne city tour genomen van Dubai en dit is zeker de moeite om te zien! De show van de fonteinen van Dubai zijn ons het meeste bij gebleven. Het hotel is volgens ons te duur volgens wat ze maar bieden. Ik zou dit hotel eerder waarderen met 4 sterren.