Heel aangename ervaring. We hebben een auto gehuurd met rooftop tent en chauffeur voor 10 dagen ... meer lezen
Fijne informatie vooraf en een super driver. James was echt top! Hij wist veel van de dieren was ... meer lezen
We hebben drie weken zelf door Uganda gereden met een stevige wagen van Roadtrip. De via hen geregelde accomodaties waren stuk voor stuk geweldig en ook de permits voor de gorilla en chimpansee tracking waren perfect in orde. Prachtig land, heel vriendelijke mensen!
De parel van Afrika verdient meer bezoekers.
Ze maken op geen enkel manier waar wat ze beloven: de voertuigen zijn slecht onderhouden en de bijbehorende uitrusting ontbreekt of werkt niet. We hadden met de 1e auto een kapotte versnellingsbak en een kapotte 4-wd-inrichting. Na reparatie was alleen de versnellingsbak gerepareerd, niet het 4-wd-systeem Bij de 2e auto waren de remmen in zo’n slechte staat dat er pas een beetje remwerking was als je de rem tot de bodem intrapte. Er zouden extra jerrycans bijzitten. Na 3 keer beloofd te hebben dat ze nageleverd zouden worden (bij het volgende hotel, bij een tankstation; oh sorry, vergeten was de reactie) hebben we uiteindelijk zelf de noodzakelijke extra jerrycans gekocht. Er was geen sleepkabel, deze hadden we nodig toe we vastliepen door de falende 4wd. Van de hi-lift jack was het slot vastgeroest. De hi-lift jack zelf bleek ook onbruikbaar toen we die nodig hadden: ook verroest. De car-trackers voor noodgevallen werken niet. Daar waar we voor 3 weken geboekt hadden, hebben we van ellende de auto na 2 weken teruggegeven. We hadden er geen vertrouwen meer. We hadden nog de mooie reis naar Tsingy voor de boeg, maar daar was de auto simpelweg te onbetrouwbaar voor. Vertrouwen dat een 3e auto het wel goed zou doen hadden we niet meer.
We hebben een selfie drive door Kenia gedaan van 2 weken. Amboseli, Aberdare, Nakuru, Naivasha, Masa Mara. Alles goed alleen te doen zonder gids , ook in de parken zelf. Masa Mara is de top en heb je wel enig richtinggevoel nodig.
Roadtrip Africa helpt je goed bij de voorbereiding, tijdens de trip is er constant ondersteuning via WhatsApp bij vragen. Zo hebben ze ons treinkaartje Nairobi-Mombasa geregeld daar we geen keniaans nummer en M-Pesa hadden.
Wagen was 100%in orde en heeft ons door menig modderbad geholpen. Auto wordt netjes op tijd geleverd waar je wilt en ook weer opgehaald.
Het was Geweldig en zullen bij onze volgende trip naar Uganda wederom gebruik maken van Roadtrip Africa.
Okke, Peter en Robert Thanks
Ik vond het prachtig om door die nationale parken, die allemaal verschilden qua vegetatie en landschap, te laten rijden door road trip Afrika
Steppen, bos, oerwoud, bergen, heuvels, prachtige meren, Oeganda heeft het allemaal.
Wij huurden een Toyota Landcruiser
met daktent en een chauffeur.
Een chauffeur zou ik iedereen aan willen raden.
Onze chauffeur/gids
Hij heet Kato-Mozes.
Het is natuurlijk altijd maar afwachten of je het met elkaar kunt vinden.
De eerste dagen was het van beide kanten even aftasten, maar dat is logisch.
We concludeerden al snel dat we het erg getroffen hadden met Kato, hij is een bedreven en zeer goede chauffeur en daarnaast een fantastische gids. Hij stoelt zijn kennis op zijn studie en jarenlange ervaring als gids in Uganda en omliggende landen.
Tevens kan hij door voor ranger, hij kent de nationale parken, met ieder zijn specifieke eigenschappen en dieren die er leven, op zijn duimpje.
Daarnaast is hij zeer correct, vriendelijk, zorgzaam en beschikt hij over een gezonde dosis humor.
Hij kan ook door als conferencier, met het bewegen van armen en benen en grimassen en mimiek verteld hij mooie verhalen over wat hij zoal heeft beleefd in zijn leven.
Zijn zorgzaamheid en verantwoordelijkheid werd echt duidelijk toen er ziekte op ons pad kwam, hij handelde heel adequaat.
Wij zouden iedereen Kato aan willen raden als je overweegt om naar oost-Afrika te gaan.
Je kunt dan met een gerust hart genieten van het mooie Uganda en de verantwoordelijkheid in handen geven van Kato.
We hebben 9 dagen een Rav4 gehuurd vanuit Arusha, Tanzania. We hebben 3 dagen zelf safari’s geredenn in 3 verschillende parken. Roadtrip Africa had alles perfect geregeld. Rijden in Tanzania is heel goed te doen, de doorgaande wegen zijn prima en met de Rav zijn de zandwegen ook prima te rijden. Al met al een hele goede ervaring en een eigen auto geeft veel vrijheid.
Super! 2 maanden Roadtrip door Uganda, Kenia en Tanzania. De auto ‘Herman’ was in goede staat en bij problemen (met de auto of anders tijdens de reis) konden we bij het team terecht en werd alles super snel opgelost/beantwoord. We hebben een hele fijne ervaring met Roadtrip! Zeker aan te raden als je door Oost-Afrika wilt reizen!