4prisca

Landelijk gelegen, geweldig ontbijt

Beoordeling van El Horcajo Hotel
4,0 van 5 bollen11 apr 2024 beoordeeld
El Horcajo was onderdeel van rondreis'11. Het is een Andalusische boerderij in het Parque Natural Sierra de Grazalema, op 20 km ten noordwesten van Ronda. En dat zie je terug in de de bouwstijl,. Heel landelijk allemaal. Er is een buitenzwembad en je kan van alle facetten van de landelijke accommodaties genieten. Onze kamer had een eigen balkon.

De kamer had een airconditioning, een satelliettelevisie, gratis WiFi en een eigen badkamer met een haardroger (fijn!).

Het ontbijt in het restaurant van het Horcajo was geweldig, met lokale specialiteiten.Zeker een aanrader als je wat anders wil dan de 'Europese standaard hotels'.
Datum van verblijf: april 2024
10.8 km van El Horcajo Hotel
14.2 km van El Horcajo Hotel
Meer hotels in Ronda bekijken
Beoordeeld op 19 juni 2022

Wij hebben twee nachten genoten. Mooie, typisch Spaanse boerderij met mooie, schaduwrijke buitenplaatsen. Heerlijk eten en genoeg vegetarische opties, omdat de keuken gerechten voor ons aan wilde passen. Vriendelijk personeel. Rustige omgeving.

Datum van verblijf: juni 2022
Beoordeeld op 17 mei 2022

Het hotel ligt best ver van alles vandaan en dat geeft rust. De ontvangst aan de balie en de service in zijn geheel was uitermate vriendelijk en meertalig. De wifi was erg traag. De kamer(superior familiekamer met terras) is mooi authentiek ingericht met terras en twee losse bedden op de bovenverdieping(let op smalle trap) en groot bed beneden. Genoeg ruimte. Goede airco. De badkamer was wat vervallen, wel schoon en hele goede douche. De bedden waren goed en weinig geluidsoverlast van de buren. Leuk klein zwembad met ligstoelen en parasols. Schitterende omgeving om te wandelen. Het eten was erg lekker, superbediening en ontbijt was goed.

Datum van verblijf: mei 2022
Beoordeeld op 10 oktober 2021 via mobiele applicatie

Een eenvoudig hotel met een prachtige ligging. Het diner vond plaats op een mooie plek onder een zeer grote, sfeervol uitgelichte, boom. De bediening was bijzonder vriendelijk. De menukaart en wijnkaart waren klein, maar boden toch genoeg keuze.

Datum van verblijf: september 2021
Beoordeeld op 14 september 2018

De locatie van het boerderijhotel is echt mooi maar geïsoleerd gelegen. Op zich prima maar gehorige kamer in stijl met het hotel. Ontbijt is zeer zeer sobertjes: brood alleen eetbaar als je het roostert, alleen kaas en worst, verder geen verse producten, perziken uit blik, goedkope yoghurtjes, goedkope voorverpakt beleg, sap uit pak. Dagelijks een keuzemenu bij het diner: kleurloos en smaakloos. Het water in het zwembad is vies, wordt niet dagelijks schoongemaakt, veel vliegen en troep in het water. Omgeving is overigens prachtig.

Datum van verblijf: september 2018
Beoordeeld op 5 oktober 2017

We dachten dat we in Ronda een hotel geboekt hadden. Maar dit hotel ligt een half uurtje rijden van de stad Ronda af. En wat hebben we genoten van onze vergissing.
Ingesloten tussen de bergen ligt in het dal dit authentieke spaanse hotel.
Vanaf de top van de berg en na de eerste haarspeldbocht -er zouden er nog meer volgen- was vanaf de weg in het dal het hotel zichtbaar.
Het is een relatief klein hotel met eenvoudige, maar ruime en schone kamers en een uitstekende natte groep.
Dit hotel ademt de sfeer van het echte Spaanse platteland uit. Mooie houten balken in de kamer en in de lounge.
Het avondeten is eenvoudig maar zeer smakelijk. Het ontbijt is goed verzorgd en wordt constant aangevuld. Verse broodjes en verse jus d'orange.
Vermeldenswaard is dat het personeel behulpzaam en vriendelijk is.
Een relatief klein zwembad, maar omdat veel gasten het hotel als een tussenstop hebben wordt er ook niet veel gebruik van gemaakt. Het is dus groot genoeg.
Achteraf hadden we best daar nog wel een paar dagen willen doorbrengen om dan ook meer van de omgeving te kunnen bezichtigen.

Kamertip: Onze kamer had uitzicht op de achterkant en direct op de bergen en omgeving
Datum van verblijf: september 2017