In Nederland moet je over het algemeen niet eten rondom toeristische attracties. In Bergen daarentegen wel. Bryggen staat sinds 1979 met z'n mooie houten Hanze-huisjes op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En in een van deze huizen zit restaurant To Kokker. De inrichting doet je denken aan een gezellige, wat ouderwetse eetkamer. Los van de locatie was het eten ook prima! We kregen een amuse van rauw rendiervlees. Als hoofdgerecht kozen we voor Skrei (kabeljauw). De komst van de Skrei is in Noorwegen als de komst van de nieuwe haring in Nederland. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien. Daarbij, zo leerden wij, hoort rode wijn. Een glas kostte 150 NOK. Duur en niet een hele bijzondere wijn. De Skrei was heerlijk! Als nagerecht kozen we kaas. Ook weer prima kwaliteit. Kortom: als je in Bergen bent, zou ik hier zeker gaan eten!