Doordat mijn vrouw na een ongeluk een aantal dagen in het ziekenhuis opgenomen moest worden ben ik (alleen) terecht gekomen bij hotel Alnacir. Ik had een standard room.
Het is een eenvoudig hotel en de inrichting is wat gedateerd. De kamers zijn echter zeer schoon, ik heb geen enkel hoekje kunnen ontdekken dat niet zuiver was. Ook het beddengoed, handdoeken en dergelijke zijn kraakhelder.
De airco is stil en functioneert naar behoren. Prettig is dat er vaste zeep en shampoo dispensers zijn in de badkamer. Beddengoed wordt dagelijks verschoond. WiFi op de kamer werkte prima. Spotify was geen probleem, voor YouTube of andere video diensten is het te traag.
Het ontbijt is eenvoudig (broodjes, croissant, toast) en verschillende soorten cereals. Het beleg viel me enigszins tegen (jam, ham, kaas of chorizo). Je hebt qua koffie de mogelijkheid om kosteloos filterkoffie te pakken of voor €0,50 een kopje Nespresso te nemen.
Het personeel is zeer vriendelijke en spreekt prima Engels. Men vraagt je om de sleutel af te geven bij de receptie als je naar buiten gaat, binnen een dag wist men mijn gezicht aan de sleutel te koppelen en hoefde ik mijn kamer nummer niet eens meer te noemen.
Punt van aandacht is dat je het hoort als er boven je gedoucht wordt. Je kunt het water horen lopen in de badkuip. Daarbuiten is het hotel niet bijzonder gehorig (wij hebben in luxere hotels verbleven die veel gehoriger waren).
Het centrum is ongeveer 15 minuten lopen. De andere kant op is het shopping centrum Jumbo Forum Algarve ongeveer 10 minuten lopen. De taxi naar het vliegveld kostte me €11,40.
Aangezien het een 2 sterren hotel betreft waren mijn verwachtingen niet hoog gespannen, bovendien kwam ik hier uit "nood" terecht. Echter rekening houdend met het eenvoudige karakter van het hotel heb ik hier een uitstekende ervaring gehad.