Vandaag geopend: 09:00 - 17:00
e-speurtocht Mechelen: Verken de stad in je eigen tempo
Beschikbaarheid controlerenVolledige productbeschrijving bekijken

Manieren om Kazerne Dossin te ontdekken
Beoordeeld op 30 september 2021

Gezien onze interesse in de problematiek van discriminatie en genocide bezochten we het museum en het memoriaal.
Het museum is heel statisch opgevat met enorm veel foto's met teksten ernaast in een route die via cijfers moet gevolgd worden, en dat 3 verdiepingen lang. Deze manier spreekt de mensen tegenwoordig niet meer aan. We kregen geen inzichten. We hoorden alles al veel boeiender via film en tv. We vonden het ongeïnspireerd en zeker niet boeiend opgesteld. Laat staan dat het iets los maakte.
Het memoriaal dat amper 2 kamertjes groot is daarentegen maakte wel indruk. Wel spijtig dat de binnenkoer van de kazerne zo onpersoonlijk is ingericht. De slachtoffers verdienen beter. Een gemiste kans en zéker niet aan te bevelen aan al wie al minimaal geïnformeerd is. Dit voegt niets toe.

Datum van activiteit: september 2021
2  Bedank 4.282
Beoordeeld op 15 augustus 2021 via mobiele applicatie

We hebben de toer voor kinderen genomen , ik vond het een leuke begeleiding voor kinderen en voor herhaling vatbaar!!

Datum van activiteit: augustus 2021
Beoordeeld op 9 augustus 2021 via mobiele applicatie

Mooie uitgebreide expositie. Nogal in your face. Wel wat te statisch, kan beter. Reken op een tweetal uur om alles te zien.

Datum van activiteit: januari 2021
Beoordeeld op 19 juli 2021

dit museum moet verplicht worden voor alle schoolgaande jeugd, zeer mooi gebrachte uitleg, op maat voor jong en oud

Datum van activiteit: juli 2021
Beoordeeld op 11 juli 2021

Om stil van te worden, een vreselijk onderdeel van onze geschiedenis. Jammer genoeg actueler dan ooit.

Datum van activiteit: juli 2021