Af, dit is pas een beleving. Als maandelijkse bezoeker van exposities heb ik iets dergelijks nog niet ervaren. Doe zo voort. Mochten we dit in Brugge hebben, dat zou pas een meerwaarde zijn voor onze Vlaamse Primitieven en meer.
Boeiende en prachtige verzameling kunstwerken. Mooi gepresenteerd ! Duurt een uur en daardoor heel aantrekkelijk: niet te bombastisch ! We kijken al uit naar de 4de editie :)
Het blijft een sterke formule. Maar deze keer stoorde het me dat een aantal BV's meer over zichtzelf vertellen dan over het schilderij. Het is fijn als ze kort vertellen wat hun band is met dat schilderij. Maar daarna mag het wel weer over het kunstwerk gaan.
Echt een aanrader! Deze tentoonstelling werd op een originele manier opgebouwd. Wij hebben ze in een groep van 8 personen bezocht en dat was ideaal. Je moet wat meedraaien met de belichting van de werken. De uitleg was verrassend, fris, origineel. Je kijkt naar de schilderijen met een andere blik. Prachtig!
Op een uur sta je terug buiten maar op dit uur krijg je meer te weten over de vertoonde werken dan in een traditioneel museum.
Relevante teksten begeleiden de belichting van werk voor werk, pluspunt ook dat deze ingesproken worden door mensen die je vaak reeds kent maar in totaal andere context.
Geen vervelende groepen die samentroepen bij het door de gidsen toegelichte onderwerp, want die groepen zijn er niet.
Vaste tijdsblokken met kleinere groepen.
Goede organisatie, mooie selectie van besproken werken .
And…last but not least, mooie kapel.
Wij zijn fan.
innovatieve kunstbeleving
zeer goed georganiseerd en gevarieerde collectie schilderijen
kijk al uit naar de volgende editie