De tentoonstelling en het museum vervelen nooit. Steeds verrassende insteek, goede afwisseling tussen verleden en heden. Dynamische opbouw. Nieuwe technieken, zoals een projectie op een muur : fijne ervaring voor jong en oud.
Museum dat me deed denken aan een boek dat ik onlangs las, namelijk "De Bourgondiërs" van Bart Van Loo. Vele namen klonken me bekend in de oren. Hoofdfiguur hier is Margaretha van Oostenrijk.
Erg mooi vormgegeven tentoonstellingen, verrassend gebouw met goede structuur. Heel fijn museum met verschillende ruimtes.
Wij bezochten de tentoonstelling Kinderen van de renaissance.Boeiende tentoonstelling,vriendelijk behulpzaam personeel.Wel wat verwarring door samenkomen van 2 gebouwen.
Nog tot 4 juli 2021 een "must see" : Kinderen van de Renaissence. Schitterende tentoonstelling met een prachtige verzameling kinderportretten van kinderen die in Mechelen hun opvoeding hebben gehad.
Maar ook de vaste collectie is meer dan de moeite waard. Zeker de collectie "Besloten Hofkes". Uniek in de wereld. Zegt het je niets ? .... Ga ze ontdekken.
Een mooie tentoonstelling over de geschiedenis van Mechelen, kinderen van de Renaissance is leerrijk, wij hebben zeker zo veel genoten van de vaste tentoonstelling, de ambachten, waar gelegen, link naar oude gebouwen, alles samen gebracht in een prachtig decor, besloten hofjes, super mooi, als afsluiter. Mechelen is gebouwd op geschiedenis, mag en moet doorgegeven worden aan de volgende generatie. Super mooie tentoonstelling..