Om een verjaardag te vieren hadden mijn vrouw en ik het Culinary Package vastgelegd. Dit was gelukkig net na de versoepeling, zodanig dat we in het restaurant konden eten 's avonds.
Bij aankomst kreeg ik direct een duidelijke uitleg over de werking ivm de overnachting, ontbijt,... Wat wel heel jammer was, is dat de voorziene parking voor de hotelgasten ook betalend is (liefst 25! euro). Dit terwijl je toch al een aanzienlijk bedrag betaald voor het package. Dit zou eigenlijk inclusief parking mogen zijn.
Dit terzijde was er gelukkig vlakbij plek, dus op wandelafstand van het hotel/restaurant. Inchecken is ook mogelijk vanaf 15h, dus ruim op voorhand.
Een mooie kamer, die met de lift/trap te bereiken is, maar waar je helaas enkel toegang tot hebt door via de bar of het restaurant te stappen. Toch niet ideaal.
De gebruikte materialen zijn kwalitatief/hoogwaardig en ook de afwerking en de extra's maken er een zeer aangenaam verblijf van. Het hotelgedeelte is dik in orde, maar dat mag ook wel voor deze prijs.
Het restaurant betraden we iets voor 19h, maar vermits we elk een glas champagne kregen (hoort bij de package) mochten we nog even in de bar plaatsnemen. Daarna werden we naar onze tafel begeleid, die toch op +- 1.5m afstand staat van de andere gasten. Het restaurant was goed volgeboekt en de gangen volgden mekaar vrij snel op.
Lekkere gerechten van chef Pieter Starmans, die ondertussen ook naam aan het maken is! De hand van Nick Bril komt hier ook in terug en dat proef je... Vooral bepaalde gerechten springen er echt uit. We kregen ook begeleidende wijnen en die waren perfect. Enkel bij het eerste voorgerecht (Green Gazpacho) kregen we een rosƩ, die niet bij het gerecht paste...
De volgende gangen met oa een oester, een ceviche van hamachi en een kalfstartaar (top!) waren overheerlijk. Ook de hoofdschotel met asperges en paling was fantastisch. Enige minpunt hier was dat de kalfstartaar overdadig veel was, waardoor het hoofdgerecht eigenlijk wat te snel kwam. De eerste gangen waren daarentegen dan weer net iets te weinig...
Het dessert was ook zeer lekker, een tartelettemet verschillende chocoladebereidingen en gerookte amandel.
Conclusie : een leuke ervaring met een prachtige kamer, lekker eten en een prachtig gerestaureerd pand. Een aanrader, het restaurantgedeelte van August is dit jaar zeker toe aan z'n eerste Michelinster!