“Top voor wijn en spijs”
Beoordeling van Proeflokaal 1574

Proeflokaal 1574
Geclassificeerd als nr. 29 van 378 Restaurants in Leiden
Certificaat van uitmuntendheid
Prijsklasse: € 8 - € 19
Beschrijving: Wij zijn Proeflokaal 1574. Ook wel de wijnhuiskamer van Leiden genoemd. Met meer dan 200 wijn op de kaart, bijpassende gerechten en borrelplanken is er voor ieder wat wils. Spontaan een wijnproeverij komen doen? Dit kan ook! Vraag ons deskundige team voor de opties, of informatie over de wijn. We staan graag voor u klaar. Naast onze knusse sfeer binnen hebben wij ook een groot zonovergoten terras aan de gracht. Kom snel langs!
21 juli 2024 beoordeeld

Wat een heerlijk ontspannen sfeer om mooie wijnen en lekkere hapjes te proeven. Top. Wij gaan zeker terug komen. Wij vonden personeel super, goed advies en enthousiast.

Datum van bezoek: juli 2024

21 juli 2024 beoordeeld

Gister heerlijk geluncht aan het water. Super personeel! Vriendelijk, meedenkend, verstand van de diverse wijnen en continu oog voor de gasten. Omdat het warm was kregen we tussendoor een heerlijk waterijsje 😃
Volgende keer komen we met de boot want die kan je gewoon voor de deur aanleggen.
Heel erg bedankt voor alles!
Jeroen en Tammera

Datum van bezoek: juli 2024
15 juni 2024 beoordeeld

Heerlijk gegeten. Gekozen voor de Dining and sharing. Zeker heerlijk de combinatie met de bijpassende wijn arrangement.

10 juni 2024 beoordeeld

Wat een leuke ervaring! Goed eten bijpassende wijnen, vriendelijke service sfeer in het restaurant is ook erg leuk ingericht en schattig

8 juni 2024 beoordeeld via mobiele applicatie

Gisteren weer eens een tafeltje bij Proeflokaal 1574 gereserveerd.

We begonnen buiten, heerlijk in het zonnetje op het terras aan de gracht met een goed glas rosé.
We wilden er wat lekkere bites bij en bekeken de kaart, die ons zeer blij verraste.
Op de vraag wat wij op de Proeflokaal 1574 plank konden verwachten, kon de zeer vriendelijke bediening ons helaas maar weinig over vertellen.

Toen het zonnetje weg was konden we gelukkig gezellig binnen zitten, waar we de ontzettend vrolijke en sympathieke Hester als gastvrouw kregen. Echt complimenten voor deze dame, topper!!!

Hier binnen genoten we nog van een goed glas witte en rode wijn, die perfect van smaak en goed op temperatuur was. En we bestelde nog wat lekkere gerechtjes. De avond sloten we af met een warme drank.

Dan de gerechten die wij hadden gekozen omdat ze ons op de kaart zeer aanspraken…
De warme camembert en de coquille thermidor waren echt fantastisch, mooi van smaak en presentatie!!!
De Proeflokaal 1574 plank werd neergezet zonder enige uitleg, zou echt wel een pluspunt zijn geweest als men iets vertelde over wat er op de plank geserveerd was.
De calamaris en dirty fries vielen ons helaas tegen. De calamaris was te hard, te lang in de frituur en de dirty fries had wat spannender met passie gemogen.

Conclusie? Mooie en knusse zaak met een heerlijk terras aan de gracht.
Schitterende mooie collectie wijnen die goed op temperatuur zijn, waardoor de smaak volledig tot zijn recht komt.
Mooie kaart qua gerechten, maar mis de passie bij sommige gerechten. En dan vind ik de prijs/kwaliteit niet helemaal kloppend.
Bediening die allemaal heel vriendelijk is, maar de benen uit hun lijf lopen omdat er te veel gasten zijn, die het team op dat moment aankan en daardoor men soms net dat puntje op de i mist.

Bedankt allemaal voor de avond en Hester blijf zo stralen, want daar maak je gasten zeer blij mee!!!

Reizigers die Proeflokaal 1574 bekeken, bekeken ook

In Proeflokaal 1574 geweest? Deel je ervaringen!