Vandaag geopend: 10:00 - 17:00

Meer info
vanaf US$ 599,17
Meer info
Beoordeeld op 22 januari 2023 via mobiele applicatie

Interessante tentoonstelling in het Binnenmuseum bekeken: "Kunstenaarsdorpen". Volendam, Katwijk, Urk, Domburg. Alle geliefde plekken voor binnen, en buitenlandse kunstschilders. Mooie werken worden getoond van bekende (bv JanToorop, Jacoba van Heemskerk) en minder bekende kunstschilders (bv Karl Raupp, Julius Melchers). Ook veel ansichtkaarten rond 1900 met afbeeldingen in foto die terug zijn te zien in de schilderijen .. leuk gedaan. De moeite waard.

Datum van activiteit: januari 2023
Beoordeeld op 28 december 2022

Vandaag de tentoonstelling over Kunstenaarsdorpen bezocht samen met André Groeneveld, de conservator van het museum die de tentoonstelling heeft gerealiseerd. Groot aantal bijzondere werken uit heel Europa, tentoongesteld in een zeer goed doordachte opstelling. Zeer de moeite waard!!! Nog te zien tot 23 april 2023.

Datum van activiteit: december 2022
Beoordeeld op 25 oktober 2022

Leuk en bijzonder museum, vind wel dat de bewegwizering in het musem alsmede de info betreffende de objecten niet helemaal optimaal waren,of ik heb niet goed gekeken dat kan ook.
Ik heb er wel veel plezier aan beleeft.
Wijnand van den Hoven
Tilburg

Datum van activiteit: maart 2022
Beoordeeld op 19 september 2022 via mobiele applicatie

Wij komen regelmatig in het Zuiderzeemuseum en ontdekken steeds weer nieuwe dingen.
Praat eens met een werknemer bij de oude ambachten en ze vertellen je vol vuur over hun werk.
Hou je van gerookte vis, loop dan even langs de visrokerij en eet een stukje gerookte zalm of een gerookte haring, vaak nog warm uit de rookoven, heerlijk!
Loop de oude huisjes binnen, waar vrijwilligers zo genaamd nog leven in vroegere tijden , knoop een gesprek met ze aan en je hoort de mooiste verhalen.
Wij komen zeker weer terug.

Datum van activiteit: september 2022
Beoordeeld op 18 september 2022

mij vrouw en ik hebben genoten van do mooie huisjes mooie en kleine straatjes huisjes waar je binnen kon kijken
het was geweldig ook het binnen museam

Datum van activiteit: september 2022