Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Vandaag geopend: 10:00 - 17:00
Opslaan
  
Google
Manieren om Zuiderzeemuseum te ontdekken
vanaf US$ 146,61
Meer info
Beoordelingen (1.073)
Beoordelingen filteren
1.073 resultaten
Waardering van reizigers
714
307
38
8
6
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalAlle talen
Meer talen
Waardering van reizigers
714
307
38
8
6
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
Filteren
Lijst wordt bijgewerkt...
10 - 15 van 1.073 beoordelingen
Beoordeeld op 4 september 2020 via mobiele applicatie

Zowel het binnen als buitenmuren waren de moeite van het bezoeken waard. Het geeft een beeld van het leven rond de Zuiderzee. Veel gebruiken zijn tegenwoordig verdwenen, hierdoor belangrijk erfgoed. Om niet te vergeten.

Datum van activiteit: september 2020
Bedank BarelinaGeertje
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Beoordeeld op 3 september 2020

Het Zuiderzeemuseum is altijd meer dan een bezoek waard. Hier herleeft de historie rond de vroegere Zuiderzee. De weg naar het museum is al leuk. Met de veerpont van het station of de centrale parkeerplaats naar het museum. Je bent meer als een halve dag bezig om alles in het museum op je gemak te bekijken én vergeet je fototoestel niet.

Datum van activiteit: juli 2020
Bedank johnjE6503GY
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Beoordeeld op 18 augustus 2020 via mobiele applicatie

Erg leuk gezinsuitje, begint met de reis op de boot erna toe. Het museum geeft een leuk beeld van vroeger. Zeker een aanrader als je in de buurt bent.

Datum van activiteit: augustus 2020
Bedank wilco37R
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Beoordeeld op 8 augustus 2020 via mobiele applicatie

Zowel het buitenmuseum als het binnenmuseum zijn pareltjes van de geschiedenis van de Zuiderzee. Vooral het thematisch opgezette buitenmuseum is prachtig, Al was het wel aan de hete kant vandaag. Het binnenmuseum is eveneens een fraai stuk erfgoed in een gepaste omgeving. Zeer de moeite waard. De aansturing door de vrijwilligster bij de ontvangst en aan het einde van het bezoek is minder ontspannen. Een beetje minder dwingend mag wel.

Datum van activiteit: augustus 2020
Bedank Huib52
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Beoordeeld op 8 augustus 2020 via mobiele applicatie

Laten we met een stukje kritiek beginnen. Het is Corona-tijd, dus vooraf reserveren is een must. Daarbij hoeft er (in de eerste week van augustus) geen tijdslot aangegeven te worden. Wèl blijkt het bij aankomst met de trein (of parkerend op het naast het station gelegen gratis P-terrein, dat de combinatie van museumbezoek en daarna een bezoekje aan de stad na afloop mogelijk maakt) nodig te zijn, om eerst het online - ticket bij de VVV om te zetten in een toegangsbewijs. Ondanks de doorlopende openingstijden van 10:00 - 16:00 van het plaatselijke VVV kantoor, blijkt de boel bij aankomst vlak voor enen toch gesloten te zijn. "Ben zo terug" (voor een lunchhap) doet ons tenminste twee afvaarten missen! Fijn... en onprofessioneel en pech voor ons.
Het museum heeft de RIVM regels goed geïmplementeerd en het is desondanks leuk het terrein, de gebouwen en de presentaties te bezoeken. Soms wordt de looprichting bepaald, een andere keer wordt het max. aantal gezinnen of personen in de ruimtes duidelijk aangegeven. De naleving was over het algemeen goed, ondanks dat er geen merkbaar aanwezig controle op was.

Heb je alles gezien, dan blijkt er ook nog een overdekt binnenmuseum te zijn en moet je kiezen of je met de boot weer terug wilt, of dat je te voet via de stad wilt lopen.
Overigens is deze uitgang (nu?) ook als ingang te gebruiken - handig voor diegenen, die niet van varen houden!

Datum van activiteit: augustus 2020
Bedank 752klaass
Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
Meer beoordelingen bekijken