Geschikt voor: Lokale keuken, Gezinnen met kinderen, Zakelijke bijeenkomsten, Speciale gelegenheden
Dineropties: Lunch, Na sluitingstijd, Diner, Ontbijt, Reserveringen
Wijk: Centrum
Beschrijving: De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende haar deuren op 1 april 1979. De naam ‘Blauwe’ verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven.
Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde.
Wij Restaurant De Blauwe Hollander werken met seizoensproducten, zoals Hollandse asperges en de boerenkool (Curly Kale) als deining in het seizoen. Naast dat wij werken met seizoensproducten, werken wij ook in het restaurant met voortreffelijke WEEK SPECIALS in het menu.
Wij bieden onze gasten de oud Hollandse pot waaronder stampotten en de wereldberoemde erwtensoep (snert).
Voor onze vegetarische gasten bieden wij verschillende gerechten. Vega-stamppot of groententaartje met geitenkaas.