“Gastvrij en goede prijskwaliteitsverhouding”
Beoordeling van De Blauwe Hollander

Reserveer een tafel
ma 10-2
20:00
Geclassificeerd als nr. 265 van 6.180 Restaurants in Amsterdam
Certificaat van uitmuntendheid
Prijsklasse: € 7 - € 25
Keukens: Nederlands
Meer informatie over het restaurant
Geschikt voor: Lokale keuken, Gezinnen met kinderen, Zakelijke bijeenkomsten, Speciale gelegenheden
Dineropties: Lunch, Na sluitingstijd, Diner, Ontbijt, Reserveringen
Wijk: Centrum
Beschrijving: De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende haar deuren op 1 april 1979. De naam ‘Blauwe’ verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven. Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde. Wij Restaurant De Blauwe Hollander werken met seizoensproducten, zoals Hollandse asperges en de boerenkool (Curly Kale) als deining in het seizoen. Naast dat wij werken met seizoensproducten, werken wij ook in het restaurant met voortreffelijke WEEK SPECIALS in het menu. Wij bieden onze gasten de oud Hollandse pot waaronder stampotten en de wereldberoemde erwtensoep (snert). Voor onze vegetarische gasten bieden wij verschillende gerechten. Vega-stamppot of groententaartje met geitenkaas.
7 maart 2022 beoordeeld

De medewerkers zijn hier bijzonder vriendelijk en serveren dus Hollandse gerechten en dat doen ze goed. Als entree heerlijke haring gegeten en de overige gerechtjes lekker en zeker voldoende. In deze toch erg toeristische omgeving is dit restaurant zeker de moeite waard. Het kopje koffie kreeg ik aangeboden en dat komt zeer gastvrij over.

Datum van bezoek: februari 2022

26 februari 2022 beoordeeld via mobiele applicatie

Gisteren samen met een vriendin hier een hapje gegeten. Wat een heerlijke ambiance. Schoon netjes en met zorg ingericht. De medewerkers zijn super vriendelijk en geven je het gevoel echt welkom te zijn. Het eten was prima, genoeg en mooi gepresenteerd.
Na het afrekenen kregen we nog een proeverij van likeurtjes....wat een vriendelijke mensen. En dat alles voor een super schappelijke prijs

Datum van bezoek: februari 2022
8 maart 2020 beoordeeld via mobiele applicatie

Lekker Hollands gegeten. Zeer vriendelijke bediening. Kom zeker een keer terug en probeer dan iets anders van de kaart. Nu had ik een heerlijke biefstuk met gebakken aardappeltjes.

Datum van bezoek: maart 2020
DeBlauweHollander1, Eigenaar van De Blauwe Hollander, reageerde op deze beoordelingGereageerd op 9 maart 2020

Thank you very much for your feedback! We hope to welcome you back soon.

19 juli 2019 beoordeeld

In het hart van toeristisch Amsterdam is dit leuke restaurantje gevestigd. De bediening is vlot en aardig. De gerechten lekker en de porties royaal. We hadden allebei als voorgerecht een tompouce van gerookte zalm, met mooi luchtig bladerdeeg en daartussen verse gerookte zalm. Het zag er echt als een tompouce uit! Mijn vriendin had mosselen als hoofdgerecht. Ze had van tevoren gebeld dat ze geen selderij mag en die zaten dan ook niet in de mosselgroenten. Mijn saté was ook erg lekker. Helaas hadden we voor dessert geen tijd meer. Maar onze buikjes waren toen al goed gevuld. Absolute aanrader zeker met de summer deal van The Fork!

Datum van bezoek: juli 2019
De Blauwe H, Guest Relations Manager van De Blauwe Hollander, reageerde op deze beoordelingGereageerd op 20 juli 2019

Heel erg bedankt voor uw feedback. We hopen je snel weer te verwelkomen.

9 mei 2019 beoordeeld

Heerlijk gegeten met mijn vrouw , het eten was uitstekend en personeel super vriendelijk , kregen een lekker kopje koffie van het huis !! Komen zeker terug !!

Datum van bezoek: mei 2019

Reizigers die De Blauwe Hollander bekeken, bekeken ook

Amsterdam, Noord-Holland

In De Blauwe Hollander geweest? Deel je ervaringen!