“"Authentiek Hollands gegeten"”

Geclassificeerd als nr. 264 van 6.119 Restaurants in Amsterdam
Certificaat van uitmuntendheid
Prijsklasse: € 7 - € 25
Keukens: Nederlands
Meer informatie over het restaurant
Geschikt voor: Gezinnen met kinderen, Speciale gelegenheden, Zakelijke bijeenkomsten, Lokale keuken
Dineropties: Diner, Lunch, Ontbijt, Na sluitingstijd, Reserveringen
Wijk: Centrum
Beschrijving: De Blauwe Hollander (de blauwe Nederlander) opende haar deuren op 1 april 1979. De naam ‘Blauwe’ verwijst zelf naar de blauwe uniformen gedragen door de marinemensen die naar Indonesië en Suriname werden gestuurd om als permanente vertegenwoordiger van Nederland te blijven. Interessant genoeg werd de Nederlandse keuken meer gewaardeerd voor de mannen boven de zee, omdat het hen nostalgisch maakte en hun verlangen naar Nederland temperde. Wij Restaurant De Blauwe Hollander werken met seizoensproducten, zoals Hollandse asperges en de boerenkool (Curly Kale) als deining in het seizoen. Naast dat wij werken met seizoensproducten, werken wij ook in het restaurant met voortreffelijke WEEK SPECIALS in het menu. Wij bieden onze gasten de oud Hollandse pot waaronder stampotten en de wereldberoemde erwtensoep (snert). Voor onze vegetarische gasten bieden wij verschillende gerechten. Vega-stamppot of groententaartje met geitenkaas.
5 november 2018 beoordeeld via mobiele applicatie

Gisteren hier heerlijk gegeten. Absoluut een aanrader als je wilt genieten van een heerlijke Hollandse pot!!!

Datum van bezoek: november 2018

20 juni 2018 beoordeeld via mobiele applicatie

Het eten was gewoon goed niks op aan te merken. De bediening had er niet veel zin kon beter. Het behang komt hier en daar van de muren en oogt niet fris . Heeft echt een opknap beurt nodig.

Datum van bezoek: juni 2018
5 mei 2018 beoordeeld via mobiele applicatie

Zeer zeer slecht zeer onvriendelijke bediening, we hebben dit restaurant gereserveerd op aanbeveling van tripadvisor bezoekers. Wij waren een half uur te vroeg omdat het op die dag stortregende in Amsterdam en alvast wat koffie wilden gaan drinken om daarna te gaan dineren
Er stond een zeer onvriendelijke jufrouw die zei dat ze gingen sluiten voor een half uur, er zaten echter nog een aantal mensen in het restaurant te eten.
Ik vroeg haar mogen we hier dan schuilen wij hoeven even geen bediening. En respecteren uw rust ook waarop ze antwoorde nee u moet gaan kom over een half uur maar terug. Wat denken jullie zelf bah nooit meer afknapper !!!

Datum van bezoek: april 2018
7 januari 2018 beoordeeld via mobiele applicatie

heerlijk ontspannen gegeten ..relaxed personeel..eten prima voor elkaar van te voren gereserveerd .desserts ook ouderwets goed ..redelijk geprijst.

Datum van bezoek: januari 2018
16 november 2017 beoordeeld

Aardig en joviaal personeel. Goed smakelijk Hollands eten en goede porties. 3 gangen menu voor €20. Lekkere eigen gemaakte tomatensoep, maar oma's tomatensoep zou beter passen bij overige gerechten.

Datum van bezoek: november 2017

Reizigers die De Blauwe Hollander bekeken, bekeken ook

Amsterdam, Noord-Holland

In De Blauwe Hollander geweest? Deel je ervaringen!