Waanzinnig gave escaperoom met visuele effecten, mooie puzzels en technisch heel mooi.
Aanrader voor liefhebbers!!
In één woord Fantastisch en misschien wel de mooiste escape room die ik ooit heb gedaan! Donderdag 2 april ben ik samen met mijn vrouw en drie vrienden naar Sherlocked de escape room geweest. Het verhaal begint al van tevoren wanneer je een bericht ontvangt en je informatie toegespeeld krijgt om over na te denken. Je kiest een tijdslot wanneer je wilt beginnen en wordt dan verwacht om op dat tijdstip ook voor de deur klaar te staan op Beursplein. Ik ga zeker niet te veel vertellen anders verklap ik het misschien nog, maar in het kort; de kamer is bizar mooi opgebouwd, je moet echt goed samenwerken met je team om de spelletjes te kunnen voltooien en je wordt ook helemaal meegenomen in het verhaal. Het is zeker spannend en avontuurlijk maar niet eng, en dus voor iedereen toegankelijk. Als je in Amsterdam bent en je hebt de kans om langs te gaan, boek deze escape room want het was voor mij, mijn vrouw en onze vrienden een geweldige ervaring.
P.S. het kost wat maar na afloop snap je ook waarom!
Als complete noob in de wereld van escape rooms was The alchemist echt een fantastische eerste keer! Bij aankomst op locatie werden we opgehaald door de gastheer die ons welkom heette en uitleg gaf over de escape room geheel in rol.
Nadat we eenmaal onze spullen op hadden geborgen kon het avontuur beginnen. De puzzels waren uitdagend en op een hele originele en slimme manier opgesteld. Het decor en de setting was geheel passend bij het verhaal en zorgde ervoor je helemaal in die wereld werd gezogen. Het einde van de escaperoom voelde als een echte ontknoping en was heel spectaculair!
Het enige minpunt wat ik heb is dat ik af en toe de gastheer iets moeilijker kon verstaan door de manier waarop hij sprak en dat ik het jammer vond dat hij vrij snel na afloop de kamer in kwam lopen.
Overall een echte aanrader voor iedereen die nog nooit een escaperoom heeft gedaan maar wel van puzzelen houdt. Of juist voor wat ervaren escape room spelers die houden van een echte experience!
Daarnaast is de escaperoom op een hele fijne locatie waar je gemakkelijk heen kan lopen vanaf centraal station. Na afloop van de escaperoom hebben we met het groepje nog een drankje gedronken bij het restaurant wat ernaast zat.
De locatie is natuurlijk heel bijzonder. Het oude pand, de ingang, de ontvangst, de aankleding, allemaal heel speciaal. Het personeel is professioneel en zorgt voor een extra beleving. De puzzels zijn goed en uitdagend. Al met al een hele goede ervaring.
Hele leuke escape room locatie. Gunnar is een hele vlotte en attente host, heeft een buitengewoon leuke introductie gegeven en ons meegenomen in de escape room.
Superleuk en uitdagend. Alles uiteindelijk opgelost na wat gepuzzel. We zijn trots op het resultaat: 48 min.
Alle opdrachten zijn in het Engels. De moeite waard!
Leuke dingen escape room met verschillende soorten puzzels. Prachtig gebouw ook, leuk om daar eens binnen te zijn.