Gezellige avond gehad met lekkere hapjes en vriendelijke bediening. Absolute aanrader, het was top!!
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Gezellige avond gehad met lekkere hapjes en vriendelijke bediening. Absolute aanrader, het was top!!
7 - 11 van 22 beoordelingen
Wat een ontzettend leuke tent is dit! Sinds de heropening hier nu al een paar keer geweest met verschillende vrienden en vriendinnen en we zijn er allemaal over uit: wat een pareltje! Dit is een plek waar je gezellig samen komt om te genieten van heerlijke hapjes en lekkere wijn of nog beter de Champagne! (aanrader: de Champagne van Apollonis!) Maar ze hebben ook diverse bieren en bier op tap voor de liefhebber.
Na de opstart zijn ze zo gegroeid, pakken eventuele (zeur) feedback puntjes ook snel op en het eind resultaat mag er zijn: een nieuwe inrichting; modern/gezellig/cosy winebar feeling, superlieve bediening met verstand van wijnen (!!!), eigenaar heeft aandacht voor detail en op het supergrappige menu staat heerlijke gerechten en wisselende hapjes. Hele fijne tent met eigenaar en bediening die snapt waar de klant behoefte aan heeft.
Hier zijn we weer aan toe: gezelligheid, humor en lekkere hapjes en drankjes!
Wat is dit een toptent! Natuurlijk is niet alles perfect, maar het voelt wel elke keer als een thuiswedstrijd. Inmiddels word ik herkent en buitengewoon attent verwelkomd. Het juiste tafeltje voor het juiste moment. Een knipoog van de barvrouw als ik een nieuwe date heb meegenomen, gewoon heerlijke service. Je voelt je zeer welkom en op waarde geschat.
Ik had geregeld dat bij haar binnenkomt (1 kort mailtje vooraf was genoeg) er een lekkere koude fles werd neergezet en een kleine snack om mee te starten. Je staat direct 2-0 voor.
Even een sfeerimpressie. Bij binnenkomst aan de linkerkant allerlei tafeltjes tegen de muur aan. Erg intiem. Aan de rechterkant meerdere hoge tafels. Je kunt met andere gasten aan tafel zitten, maar de afstand tussen elkaar is groot genoeg en je hebt niet het gevoel dat je gesprek wordt afgeluisterd. De bar heeft een lounge-achtige uitstraling en meestal doe ik nog een cocktail om daar af te sluiten. Nieuw is de hoge tafel in de linkerhoek, absolute aanrader om met ze vieren te zitten.
De muziek staat niet te hard. Het eten is echt lekker om te delen en wordt snel gebracht. Je komt natuurlijk voor de wijnen, maar ik zelf ben meer een bier drinker en op de tap hebben ze Peroni (en nog veel meer op fles).
Aanrader is de vrijdagavond (als je singel bent) en voor een chille dag kom je op de zondagmiddag.
Heerlijke tent!
Als je zin hebt in een avondje mooie wijnen en heerlijke bites: Barrica is the place to be. Ik ben heel blij dat ik deze tent heb ontdekt; Barrica combineert de sfeer van relaxte bar met bijzondere wijnen en gerechtjes: heerlijk. Ik heb hard moeten lachen om de grappige tekstjes op de uitgebreide kaart. Aanrader: de zalmtartaar! Een prachtig gerechtje en superlekker met zilveruitjes en groene appel.
Na meerdere malen Barrica te bezoeken moet ik eerlijk toegeven dat het niveau is gezakt is.
Kaart is onduidelijk en onoverzichtelijk.
Het is werkelijk een wir war van slecht uitgevoerde gerechten bijvoorbeeld pan con tomate met serrano. 4 x uitgedroogde stukjes oud brood met te dik gesneden serrano. Dan costillas ( spareribs) met mint pesto totaal geen smaak ook de pesto is storend . Dan de bourgogne 9€ per glas is niet echt koel. De bediening is vriendelijk maar heeft sturing nodig. Het restaurant heeft qua locatie potentie. Maar niet zoals het word aangestuurd door de leiding.
Beste Carel,
Dank voor je feedback. En jammer dat je ondanks meerdere bezoeken nog steeds niet tevreden bent.
De kaart is behoorlijk uitgebreid en wellicht iets chaotischer dan voorheen. Daar gaan we zeker opnieuw naar kijken. Wellicht ook weer een Nederlandse versie. Dat gaat waarschijnlijk ook helpen.
Je opmerking over onze pan con tomate begrijp ik deels wel. We hadden voorheen vers brood en tomaten salsa apart. Nu is de opmaak veranderd waarbij we de bruschetta’s zijn opgemaakt. Vandaar dat ze nu op getoast brood zijn.
De serrano snijden we inderdaad dikker voor meer vlees texture qua mondgevoel.
We gaan het heroverwegen mocht we deze
opmerking vaker gemaakt worden.
Inde verandering van de kaart, hebben we de costillas weliswaar gehouden maar idd anders bereid. Dwz geen marinade maar verse munt pesto. Dit is totaal anders dan de traditionele wijze om spare ribs af te maken. Dus ik begrijp dat dit een teleurstelling kan zijn als je dit wel verwacht.
De bourgogne pinot noir, waar je voor gekozen had, is samen met de Barbera d’asti de duurste rode wijn per glas. We willen in de wijnen per glas een gevarieerd aanbod bieden dus ook duurdere wijnen per glas kunnen aanbieden. Daarvoor zijn we een wijnbars Toevallig zit deze bourgogne daar ook bij om te laten zien dat pinot noir prima kan wedijveren met de duurdere zware wijnen.
Wellicht een beetje een spannende keuze om juist de bourgogne pinot noir als duurdere optie op de kaart te zetten, maar ik vind dat ie dat verdiend.
Geloof mij, deze wordt nog alleen maar mooier.
Naast deze pinot noir, staan er ook veel goedkopere wijnen per glas op de kaart staan. Hier staan is een glas cotes du Rhône, die ook vrij fris en licht mondgevoel heeft. Kan een prima alternatief zijn voor de pinot noir en 6,5 euro per glas.
Onze wijnkaart is flexibel. Als iets niet loopt, kiezen we een nieuwe voor dit prijsniveau. We blijven voorlopig nog proberen onze gasten te overtuigen dat pinot noirs uit de bourgogne zeer de moeite waard zijn.
De meeste nieuwe gerechten zijn inmiddels af.
Ik wil je uitnodigen vooral ook onze nieuwe gerechten eens te proberen. Zoals de pulpo, zalm tartaar, lamsracks, of de redefine steak.
En wellicht om je te overtuigen dat bourgogne pinot Noirs echt wel een plekje op het hoogste podium verdienen, raad ik je de Gevrey- Chambertin aux Etelois op onze kaart aan. Ook een pinot noir die laat zien dat hij prima ouderen en daarmee z’n geld dubbel en dwars waard is. Dan bied ik daarmee graag een portie Jamon Iberico black label aan, met dan 48 maanden gerijpt en varkens die alleen eikels hebben gegeten gedurende 2 jaar. Hoop dat ik daarmee kan overtuigen dat kwaliteit en bijzondere producten absoluut op no. 1 staan.
Kortom Barrica is veranderd. Nieuwe eigenaar, andere aansturing en nieuwe chefs. Dat klopt allemaal. We experimenteren en luisteren naar onze gasten wat ze ervan vinden. Sommige keuzes zijn daring en wellicht niet altijd bull’s eye maar we blijven nieuwe dingen proberen. Veel zijn enthousiast, maar het kan altijd beter. Dank dat je inzichten met ons wilde delen.
Fijne dag en hopelijk tot snel een keer.
Met vriendelijke groeten,
Bart van Bergen
Eigenaar Barrica
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.