We hadden hoge verwachtingen van de Is Benas Country Lodge. Inderdaad ligt het hotel en de tuin er om heen er op het eerste gezicht prachtig bij. Het is op details echter ietwat gedateerd. Maar op zichzelf niets mis mee. De bovenverdieping heeft zeil op de vloer. Voor dit niveau ietwat armoedig. Het bed was niet erg goed, met de kuil in het midden. Maar verder is het een prima hotel met ook buiten prachtige zitjes. Wij hadden geen diner besproken, maar gingen er toch eten. Een fraai gelegen en verlicht buitenterras. Prima sfeer om heerlijk te kunnen dineren. De a la carte mogelijkheid werd ons niet eens aangeboden. We werden zonder meer meegenomen in het menu van de full en half board gasten. In de logistiek en bediening ging nogal wat mis. Maar de kwaliteit van het eten was zeer matig. De gerechten oogden op zich prima, maar de garing en smaak waren echt beneden peil. Wij hadden een gewoon menu en een vegetarisch menu. Het vegetarisch menu (dat het hotel nadrukkelijk zelf aanbood) was helemaal pover. De chef (hier is het beter te spreken van de kok) had zich niet de moeite genomen er iets leuks van proberen te maken. Het advies: het hotelgedeelte is prima, maar wees verstandig en ga ergens anders dineren. Het ontbijt was overigens weer wel gewoon goed. Alhoewel ook daar niet altijd de lege buffers halen weer werden aangevuld.