Wij hadden een studio aan de tuin, wel warm met met 2 open deuren goed te koelen. Mooi uitzicht over het meer van Lugano. Netjes ontvangen door eigenaar die weinig Duits of Engels sprak, maar in enthousiasme werd alles snel geregeld. Er was een klein keukentje in en nette badkamer. Prima bed en grote kasten.
Wij hebben savonds in het restaurant gegeten van het horel, prima prijs, heerlijk gegeten, met uitzicht op het meer en bergen, met een paard regendruppels toch onder parasol buiten, prima!. Vias het meer kun je naar het stadje porlezza lopen dit kan bij laag water maar je moet wel een aantal keer door 20 cm water waden. Als het hoger staan dan moet je omlopen. Ook ongeveer een kwartier maar langs de weg. In het kleien centrumpje een prima bar direct aan het meer met zwembad en groot teraas met lekkere cocktails, prima na een lange reis. Nadeel is de 10 km die je langs het meer moet en weer terug naar de snelweg., maar je bent wel echt meteen op vakantie ipv op een indutrtieterrein in een Motel te slapen. Prijs 85,- voor een nacht en je zou met 4 personen van de studio gebruik kunnen maken want er was een bedbank 2 persoons. Kamers was netjes schoon. Zwembad is een opzetzwembad maar mooi weggewerkt aan de tuin ongeveer 6,5 x 3 ook prima!Meer