Wij hebben een supervakantie gehad bij Finca Can Carro en enorm genoten van Mallorca!
We verbleven een week bij Finca Can Carro en hadden geboekt via Eliza Was Here. Daarbij huurden we ook een auto, die je zeker nodig hebt op het platteland van Mallorca. Het duurde even voor we de finca gevonden hadden, omdat de finca geen precies adres heeft en op het platteland veel straatjes geen naam hebben (niet zo handig...). Maar na wat navraag hier en daar kwamen we er ook!
De finca is een oude boerderij, die prachtig is opgeknapt. Er zijn verschillende vertrekken om te verblijven. Verder is er een algemene ruimte, een mooi zwembad en een jeu de boules-baan. De eigenaars zijn erg vriendelijk en kunnen je veel informatie geven over de omgeving. Ze hebben een eigen olijfboomgaard en de olijfolie kun je ook kopen. Verder zijn er wat dieren (honden, katten), maar daar heb je nauwelijks last van.
We verbleven in de studio: klein huisje met badkamer, keukentje, een zithoek en natuurlijk een slaapgedeelte. Alles was aanwezig, van airco tot föhn tot strijkplank. Er is een kookplaat met twee pitten, maar die zijn niet heel krachtig. Naast de normale handdoeken, kregen we ook badhanddoeken voor het zwembad en om mee te nemen naar het strand. Ook een parasol was aanwezig om mee te nemen naar het strand. Het enige minpunt was de waterdruk, die was erg laag. Uit de douchekop kwam al niet veel water en op de één na laatste dag kwam er helemaal niets meer uit. Dit hebben we uiteraard doorgegeven aan de eigenaars en die zouden er direct naar kijken.
Met onze huurauto hebben we verschillende kanten van het eiland verkend. Voor elke hoek trokken we een dag uit. De wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering klopt meestal. Pas wel op voor fietsers! Parkeren in de stadjes is de ene keer eenvoudig en de andere keer moeilijker. Dichtbij de finca (ongeveer 15 minuten met de auto) zijn wat dorpjes met leuke stranden.
De dichtstbijzijnde stadjes zijn Llucmajor en Campos. In Campos zijn een aantal supermarkten. Verder is er niet zoveel te beleven, maar je kunt er prima uit eten. In Llucmajor is een pleintje in het centrum waar een aantal leuke restaurants zijn.