Dit jaar besloten we onszelf eens te verwennen met een lekkere kerstlunch bij Restaurant O&O. Tweeëneenhalf jaar geleden zijn we hier al eens met vrienden verzeild geraakt en het voelde direct weer als thuiskomen. Je wordt vriendelijk ontvangen in een mooie in kerstsfeer aangeklede zaak....We kwamen in een soort serre te zitten met uitzicht op een binnentuin met vijver.
Als aperitief begonnen we met een blend van Japanse rijstwijn met yuzu. Een heerlijke citrussmaak: zoet en bitter tegelijk. Hierbij kregen we Irish Mór Oesters geserveerd met een dressing in Balinese style: chili, knoflook, limoen, gember. Geweldig.
Vervolgens kwamen de volgens amuses voorbij:
HAR GAW – Christal prawn dumpling -> zijdezacht deeg, lekker pittig smaakje
CHAWANMUSHI XO -> Wauw, wauw wauw! Smaakexplosie!
BAK K*T TEH – Singaporean pork bone tea & you tiao -> Warme Aziatische wintersmaken in een soepje. (* omdat Tripadvisor dit woord niet accepteert, maar zo heet het nou eenmaal)
Vervolgens de volgende gerechten:
JAPANESE HAMACHI - Nikkei Style -> Heerlijk. Met name het mais-ijs was heerlijk.
KING CRAB - Wasabi ° Citrus & Imperial Heritage caviar “Trésor” -> Perfecte samenspel van smaken van de krab, kaviaar & saus van zee-egel. Prima texturen
WILDE TARBOT - Yuasa Shiroshibori ° Premium White Soy -> Op papier (en op het oog) een simpel gerecht, maar misschien wel het lekkerste gerecht van vandaag: De tarbot perfect op het bot gestoomd met koriander, pepertjes en witte sojasaus. Maar een genot om te eten. Qua smaken & textuur. Zalig.
DELUXE OYSTER - Irish Mór ° Caviar ° Wagyu -> Nog een keer oester, maar deze keer gebakken en geserveerd met vlees van het Wagyu rund en kaviaar. Decadentie ten top, maar ook top qua smaak. Heerlijk!
SINGAPORE STYLE LOBSTER - Salted Egg Yolk ° Cereal ° Coco Bun. -> De kreeft was bereid op de Big Green Egg en had een lekkere rokerig zoete smaak. Groenten in gezouten eierdooier (lekker) en een crunch van cornflakes. Lekker even rommelen met een slabje aan, maar heerlijk gegeten!
BARBARIE EEND - Peking Style ° Five-Spice ° Tteokbokki van Cèpes ° Hong Kong Vinegar -> Een bijzondere versie van Peking Eend. De hoi-sin saus was in een soort gelei verwerkt. Erg lekker.
HERT & MANGALITSA - Miso-glazed Red Cabbage ° Sichuan pepper -> Verrukkelijk mals stukje hert, lekker pitje van de Sichuan peper. De rode kool met miso moet ik ook even vermelden, want deze was ook heerlijk!
Het dessert bestond uit 3 delen:
ALMOND MILK – Peach ° Sea Buckthorns ° Osmanthus
BLOOD ORANGE – Campari ° Earl Grey
De bovenste 2 moest je samen eten. Een heerlijk spel van bitter, zoet en zuur. Misschien wel het beste dessert welke ik ooit op heb.
PÂTE À CHOUX – Black Sesame -> Een licht crunchy zoet/hartig einde van onze gangen.
Hierna kregen we nog een koffie geserveerd met daarbij wat kleine friandises. Met name de Irish coffee bonbon was erg lekker. Ook de macaron met citroengras (!!) was erg lekker.
We hebben weer 4 uur lang heerlijk genoten van wat O&O te bieden heeft. Dat gecombineerd met het fijne personeel, de perfecte ambiance maakt het weer tot een fantastische ervaring.Meer