Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Waarderingen en beoordelingen

Nr. 1 van 1 Frans in Leersum
Travellers' Choice
WAARDERINGEN
Eten
Bediening
Prijs-kwaliteit

Meer informatie

PRIJSKLASSE
US$ 63 - US$ 116
CUISINES
Frans, Nederlands, Internationaal, Europees, Vis en zeevruchten
Speciale diëten
Geschikt voor vegetariërs, Glutenvrije opties, Veganistische opties
Alle gegevens weergeven
maaltijden, functies

Standpunt van de MICHELIN-gids

U ziet ganzen en eenden langs de vijver van het dromerige landgoed wandelen. Rondom u gaat het klassieke karakter van dit imposante historische gebouw ...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Zeer goede standing. Onze mooiste adressen.
Beoordelingen (123)
Beoordelingen filteren
108 resultaten
Waardering van reizigers
79
21
4
4
0
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalNederlands
Meer talen
Waardering van reizigers
79
21
4
4
0
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
FilterenNederlands
Lijst wordt bijgewerkt...
Beoordeeld op 14 december 2020 via mobiele applicatie

In het Corona tijdperk je jaardag mogen vieren op deze plek is een groot geschenk. Wat een prachtige locatie. En wat een fantastisch personeel. Vriendelijk, attent, deskundig en daarbij ook nog eens enthousiast. Meer kun je niet wensen. Het was een feestje om met de...sommelier van gedachten te wisselen over zijn gedurfde en rake wijnkeuzes. Maar ook de toelichting op de geserveerde gerechten wordt op een heerlijke manier verzorgd. Complimenten voor de brigade. Dan het eten. De ruime hoeveelheid amuses was direct op een zeer hoog niveau. Uitgesproken en gedurfde smaken, alle smaakpapillen werden optimaal geprikkeld. De oester zou van ons mogen blijven. Ook alle gerechten waren uiterst smaakvol en van zeer een hoog niveau. Dorade, forel, coquille, hert, mandarijn en de kaas. Prachtig gepresenteerd, perfect gegaard, exact de juiste cuisson en hoog op smaak. Wat een top plek om te dineren en vervolgens heerlijk te blijven slapen om de volgende ochtend ook nog eens te genieten van een fantastisch ontbijt. Een echte aanrader.Meer

Datum van bezoek: december 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 12 november 2020

Prettige gastvrije ontvangst met uitstekende Champagne. Fantastisch uitgebalanceerd menu met dito wijnarrangement. Verfijnde en spannende smaakcombinaties zorgen voor een streling van de zintuigen. De met zorg uitgekozen wijnen maken het plaatje compleet. De buitengewoon vriendelijke gastheren zorgen voor een soepel verloop van de deze onvergetelijke...avond in een schitterende ambiance. Chapeau!Meer

Datum van bezoek: november 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 24 september 2020 via mobiele applicatie

Prima sfeer en voortreffelijk eten. Iedere gang een smaaksensatie, soms zeer subtiel, dan weer vol smaak. Tevens genoten van een heerlijk wijnarrangement met ook hierbij verrassende smaken. Een aanrader, waar wij ook graag weer terugkomen.

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 4 september 2020

Super locatie. Mooie amuses, lunch van diverse bereidingen van tomaat, heerlijke schol en dessert op basis van perzik. Bijpassend wijnarrangement zeer goed. Arrangement op basis van 9 euro per glas aan de prijs. Wijnen op de kaart van 45 euro tot 635 euro per fles...gemiddeld zeer duur. Optioneel: Coravin wijnkeuze sommelier per glas 17.50 euro. Bediening voorkomend maar wel veel verschillende personen aan tafel. Lunch incl. Koffie/ friandises ( 2 personen ) 169.50 euro.Meer

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 13 augustus 2020

De aangeboden gerechten en de gedronken wijnen waren meer dan uitstekend. Relaxte erg aardige bediening. Rond de service en bediening ging er wel het nodige mis: van onvoldoende aanwezigheid/aandacht (aperitief buiten) en een ander dan gekozen gerecht (wel weer heel netjes opgelost) tot onvoldoende bedienings-etiquette...kennis. Mag niet gebeuren op dit niveau. Uiteindelijk wel een heel geslaagde avond.Meer

Datum van bezoek: augustus 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 3 augustus 2020

Ik heb het al eerder geschreven, dit restaurant is toe aan een 2 e ster. Het was wederom perfect. De Lunch ( vooral de Entree - de tomaten - dit keer) , de wijnsuggesties en de bediening.

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 2 augustus 2020 via mobiele applicatie

Onlangs nog in in Voltaire gegeten, wat tot de absolute top behoort, vonden we het leuk om nu het nieuwe initiatief ‘summier house’ uit te proberen waarbij je kan kiezen uit een kreeft of BBQ menu. We kiezen voor het laatste. Het terras lijkt wat...professorisch gemaakt, maar je kijkt hier prachtig uit over de oranjerie en het hoofd huis. De voorgerechten smaken allemaal heerlijk en origineel. Daarbij steekt het hoofdgerecht wat bleekjes af. Nu zijn wij ook geen echte spareribs liefhebbers, dus dat is natuurlijk ook wel persoonlijke voorkeur. Maar verfijning voorgerecht deed meer verwachten. Tot slot de rekening, we hadden het als arrangement van Heerlijk geboekt, maar de korting was niet verwerkt, dus als we niet zelf gevraagd hadden, betaalde we EUR 30 meer, toch wel even slordig. Bediening was overigens erg vriendelijk een rekening werd uiteraard aangepast. Bij vertrek hebben we ook nog blik naar de ruimte binnen geworpen en dat zag er ook prachtig uit!Meer

Datum van bezoek: augustus 2020
Nuttig?1  
Beoordeeld op 21 juli 2020

Restaurant Voltaire is het restaurant van het hotel Parc Broekhuizen. Een modern stijlvol ingericht restaurant op een prachtig landelijk gelegen locatie. Gekozen voor het Chefs menu (8/7), lunch 6-gangen. Aangevuld met een paar 1/2 glaasjes wijn i.v.m.het nog naar huis moeten rijden..... Amuses zijn lekker....Champagne (dank !) past daar goed bij. De diverse gerechten zijn goed op smaak gebracht en erg mooi gepresenteerd. Echt lekker. Zeer vriendelijke en gezellige bediening. Je voelt je er gelijk op je gemak. Le menu: Tomaat variëteiten, burrata, lavas. Kreeft, koolrabi, pompoen, specerijen. Kabeljauw, bloemkool, mossel, vadouvan. Griet, rode biet, ui bereidingen. Aardbei, basilicum, shiso, steranijs. Kers, pistache, karnemelk. We komen terug!Meer

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?2  
Beoordeeld op 12 juli 2020 via mobiele applicatie

Zeer smaakvol, culinair en licht eten op mooie locatie. Met mooi weer zaten we buiten naast landhuis en mooie vijver. Prima lunch via heerlijk met wat extra besteld. De oesteramuse was mijn favoriet samen met de kreeft met pompoenvariaties. Prima combinaties met de wijn en...vriendelijk personeel.Meer

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 16 maart 2020

Vorig jaar mijn ontdekking van het jaar. Nu retour op “Sunday, funday!”om het te bevestigen. Op tijd vertrokken zodat we eerst een rondje door het mooie park konden lopen. We kregen een tafel in de hoek aan het raam met uitzicht over het restaurant, prima....Als aperitief een verrassende keuze, de Ried Kreutles Loibner Grüner Veltliner Federspiel 2017 van Knoll die uitstekend beviel. De tafel werd gevuld met een hapjes parade. Om te starten de heerlijke makaron van groene kruiden met schijfje gerookte forel, mousse van groene kruiden en afgewerkt met dotje zeewier mayonaise en foreleitjes. Op de zwarte steentjes een taco van tomaat met mousse van tofoe, gelei van tomaat en bonito vlokken met wasabi. Een cakeje van zwarte olijf met verschillende bereidingen van aubergine. Op het bord een tartelette met een mousse van gerookte paling met groene kruiden en bereidingen van groene appel. Alle met verfijnde smaken en mooie texturen waarnaast de complexe wijn keurig in balans was, toppie. Het leek de eerste gang maar het was een amuse. Terrine van eendenlever in de vorm van het wapen van het kasteel met cilinders van gemarineerde rode biet, afgewerkt met een vinaigrette van hibiscus en gemalen roze peper. Wow, een verrukkelijke levertoets waarbij frisse toetsen die de koppeling naar de heerlijke wijn optimaliseerde, genieten! (9,25) Verder met een amuse duo. Op het wit bord een gepocheerde oester op een crème van rijst en pasta van alg, in een vinaigrette van matcha, afgewerkt met paaltjes van witlof en groene appel. Twee hemelse hapjes. In het antraciet schaaltje een crème van mais waarop een blokje zacht gegaarde kalfswang gelakt met een zwarte bonensaus en afgewerkt met rolletje snijboon, crèmige saus en crumble van pinda. Een exotische smakencombinatie die uitstekend beviel. De eerste begeleider werd met passie gepresenteerd. Uit de Vinho Verde een Loureiro 2018 van Anselmo Mendes gemaakt in een frisse stijl die me aan de Torrontes deed denken. Waarnaast een keurige presentatie in pastel tinten, uitgeserveerd door de chef. Cilinders van makreel (gegaard op 42gr.) in een jasje van piment en gekoppeld met een lint van koolrabi. Waarbij schijfjes zoetzure komkommer, ijsparels van komkommer, vinaigrette van shiso, dotjes miso saus en krokantjes van zuurdesem. Verfijnde smaken, redelijk complex, met frisse accenten die de wijn lekkerder maakte. Toppie. (9,25) Door met een Mölsheim Riesling 2018 (1e cru) van Battelfeld Spanier gemaakt in een frisse mineralige stijl. Op het bord een glazige, licht gerookte forelfilet op een bedje van zuurkool in een crème van pompoen, erop een schijf gelei van pompoen met quenelle Imperial Heritage kaviaar en groene blaadjes, eromheen een schuimige saus van buikspek. Verfijnde smaken die elkaar aanvulden. Een subtiel hartige toets van de saus en delicate ziltigheid van de kaviaar. Smaken die de wijn helemaal tot zijn recht deed komen, complimenten. (9) Uit de Bordeaux een Sauvignon blanc 2015 van Château Reynon, krachtig fris aroma met in de mond mooie zuren. Uit de keuken vrolijke kleuren. Stukken kreeftenstaart in een vinaigrette van chorizo met basilicum olie, waarbij verschillende structuren van bospeen, ringen van Japanse radijs, doperwt en een schuimige kreeftenjus. Verfijnde smaken met ronde toetsen die door de frisse tonen van de wijn werd gecompleteerd. (8,25) Uit de Rhône Marsanne 2018 van Yves Cuilleron, verfijnd en rond met toetsen van peer, abrikoos en een vleugje vanille. Op het bord een hele schuimige presentatie. Een bruingebakken zeebaarsfilet op een venkelcrème, erop een fijne brunoise van tomaat paprika en venkel, afgedekt met een dikke laag schuim van tomaat. Aan tafel afgewerkt met een karnemelk jus gekruid met een vleugje vadouvan. Keurige bereidingen en een klassieke smakencombinatie die goed beviel. (8) Italiaans rood voor bij het pièce. Een aan tafel gekarafeerde Barbaresco Autinbej 2017 uit de Piemonte van Ca' del Baio, gemaakt in een frisse stijl met tonen van kers, medium body, subtiele kruidigheid en een hint van vanille. De andere chef kwam zijn pièce inzetten. Twee bereidingen van lam, stukje schouder en kotelet met een fijne crunch van aardappelkaantjes op een crème van daslook met chlorofyl en crème van gerookte yoghurt, waarbij platte cilinders krokant gebakken en gekruide aardappel, rolletje ziltige groentjes en dotje knoflookmayonaise. Aan tafel afgewerkt met een krachtige eigen jus. Uitstekende cuissons, vlees mooi hoog op smaak, uitgekiende smaken in het garnituur en een wijn die het feestje compleet maakte. (9,25) De eerste dessertwijn was een klassiek gemaakte Riesling Honigberg Fass 9 Spätlese 2015 van Timo Dienhart, krachtige zuren die de suikers camoufleerden met tonen van appel, perzik en subtiele mineraliteit. Uit de keuken “vitamine C”. Structuren van mandarijn, passiefruit en mango met blokjes pitahaya, afgedekt met een lobbige kokoscrème en krokantje. Frisse smaken die prima combineerden waarbij de wijn naadloos aansloot. (8,5) De tweede dessertwijn was een spätlese Rose 2017 van Kracher gemaakt van Merlot, elegant en sappig met tonen van rijp rood fruit. Ernaast een tweeluik. Centraal op het bord een mousse van chocolade met eromheen dunne ringen van passiefruit en vanille met koffie en Kahlúa. In het schaaltje een quenelle ijs van karamel met hazelnoot met een merengue van hazelnoot. Elegante smaken die prima combineerden met sappige textuur, waarnaast de wijn overeind bleef. (8,5) Als afsluiter werd de tafel volgezet met een groot assortiment heerlijke friandises waar we eigenlijk geen plekje meer voor hadden. Bediening was uitstekend verzorgd met passie en gezelligheid door een groot team. Leuk dat de chefs zelf nog even aan tafel kwamen. Complimenten voor de prima wijnkeuzes maar ook voor het hele originele thee arrangement voor partner. Samengevat was het wederom een indrukwekkende middag, evenals ons eerste bezoek. Een lange optocht van verfijnde gerechten in verteerbare stijl met met goede balans tussen originele en klassieke smakencombinaties. Hiernaast uitgelezen wijnen. Dit in een hele gezellige ambiance op een prachtige locatie. Een echte aanrader, bedankt!Meer

Datum van bezoek: maart 2020
Nuttig?24  
Meer beoordelingen bekijken
De beste in de buurt
De beste hotels in de buurtAlles weergeven
Culinair Landgoed Parc Broekhuizen
32 beoordelingen
op 0,11 km afstand
Buitenlust
90 beoordelingen
op 4,45 km afstand
Hotel Landgoed Zonheuvel
188 beoordelingen
op 5,61 km afstand
Hampshire Boshotel Overberg
326 beoordelingen
op 7,25 km afstand
De beste restaurants in de buurtAlles weergeven
Restaurant Bentinck
160 beoordelingen
op 4,36 km afstand
Bij Frouke Op de Koffie
40 beoordelingen
op 4,76 km afstand
Eetcafe de Remise
115 beoordelingen
op 1,82 km afstand
De beste attracties in de buurtAlles weergeven
Leersumse Veld
20 beoordelingen
op 3,06 km afstand
Amerongen Castle
160 beoordelingen
op 4,21 km afstand
Forelvisserij Maurik
13 beoordelingen
op 4,83 km afstand
Huis Doorn
187 beoordelingen
op 4,95 km afstand
Vragen & antwoorden
Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Restaurant Voltaire.
Opmerking: je vraag zal openbaar worden geplaatst op de pagina Vragen & antwoorden.
Verzenden
Richtlijnen voor postings
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen