Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Waarderingen en beoordelingen

WAARDERINGEN
Eten
Bediening
Prijs-kwaliteit
Sfeer

Meer informatie

PRIJSKLASSE
US$ 36 - US$ 110
CUISINES
Vis en zeevruchten, Europees, Nederlands, Internationaal, Hedendaags
Speciale diëten
Geschikt voor vegetariërs, Glutenvrije opties
Alle gegevens weergeven
maaltijden, functies, over

Standpunt van de MICHELIN-gids

Bram Helleman bezit het talent diepgaande nuances te creëren met smaakmakers als zout en citroen. Zijn originaliteit uit zich zowel in de combinaties a...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Beoordelingen (163)
We voeren controles uit op beoordelingen
De aanpak van Tripadvisor met betrekking tot beoordelingen
Voordat Tripadvisor-beoordelingen geplaatst worden, gaan ze door een geautomatiseerd trackingsysteem dat informatie verzamelt en de volgende vragen beantwoordt: hoe, wat, waar en wanneer. Als het systeem iets detecteert dat potentieel in tegenspraak is met onze communityrichtlijnen, dan wordt de beoordeling niet gepubliceerd.
Wanneer het systeem een probleem detecteert, wordt een beoordeling mogelijk automatisch afgekeurd, naar de junior bijdrager gestuurd voor goedkeuring, of handmatig beoordeeld door ons team van contentspecialisten die 24/7 aan de kwaliteit van de beoordelingen op onze website werken.
Ons team controleert elke beoordeling die op onze website geplaatst wordt en volgens onze bezoekers niet aan onze communityrichtlijnen voldoet.
Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.
Beoordelingen filteren
151 resultaten
Waardering van reizigers
75
49
16
7
4
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalNederlands
Waardering van reizigers
75
49
16
7
4
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
FilterenNederlands
Lijst wordt bijgewerkt...
3 weken geleden beoordeeld via mobiele applicatie

De prijzen reizen hier de pan uit en het eten was zeker niet Michelin waardig. Lees als vlees te ver gegaard bij twee van de vier personen en kleine porties. Bediening was ook niet echt vriendelijk en heel stijf dus eigenlijk een grote teleurstelling. Wij...komen niet meer terug!!Meer

Datum van bezoek: maart 2023
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 24 april 2023

Mooie plek,eten goed maar klein qua porties De bediening was traag en statisch Geen Michelin ster waardig wat ons betreft

Datum van bezoek: februari 2023
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 8 april 2023

Het eten was prima, het gastheerschap echt onder de maat. Onverschillig en onhandig. De dag erna heb ik op verzoek van het restaurant nette feedback gegeven. Wat me verbaast is dat hier geen enkele reactie op komt.

Datum van bezoek: maart 2023
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 8 april 2023

Toen ik enige tijd geleden met mijn dochter naar Zout & Citroen was geweest, heb ik mijn vrouw moeten beloven ook met haar een keertje te gaan. Via Nespresso / Diningcity kregen we een mooi aanbod, dus besloten we dat het er maar eens van...moest komen. Zout & Citroen zit in een voormalig koetshuis (vroeger heeft er ook nog een restaurant met die naam in gezeten) en is van binnen mooi & charmant ingericht. We worden correct ontvangen en mogen kiezen of we plaats nemen in de serre of de tuin. Gezien de wind kiezen we voor de serre met uitzicht op de mooie tuin waar we diverse vogels & konijnen zien. Bij de amuses, hier mooi “arrivee hapjes” genoemd nemen we een lekker glaasje Champagne en wel de Frerejean Frères Brut Premier Cru. De huis-champagne. Lekker fris, droog & wit fruit en een lekkere begeleiding bij de amuses. Wel is het glas een tikje zuinig ingeschonken. De amuses mogen er ook zijn. Zowel in visueel opzicht, als qua smaken. We krijgen: • Paling tapioca met unagi dip, wilde rijst, lente ui & kleine garnalen. Echt een smaakexplosie, lekker verschillende texturen. • Bonbon van eendenlever, mirabel pruim gember & honing, uitgevoerd als een soort petit four. Ook prima op smaak. • Tempura sugarsnap met yoghurtdip en daslook. De enige deels warme amuse. Ook lekker. • Cremeux van doperwt en munt. Dubbel gedopte doperwt, couscous, tomaat & saffraan. Op zich lekker, maar omdat er geen volgorde was aangegeven aten we deze als laatste en na de vorige smaak explosies viel deze dus een beetje weg. Vervolgens kregen we los ook nog een chawanmushi (hartige Japanse eiercustard) met mango, ras el hanout en zoetzure knolselderij. Naast het feit dat dit ook weer een plaatje was, was het ook een verrassende smaakcombinatie die erg goed werkte. Hartig, zoet & fris. Het diningcity menu (5-gangen) besloten we uit te breiden met een 2-tal extra gangen. Ook koos mijn tafelgenote voor een bijpassend wijnarrangement (waar ik van mee genipt heb). We kregen de volgende gangen voorgeschoteld: • Koolrabi – knolselder – cassis. We kregen van te voren natuurlijk al de begeleidende wijn. Dit was een La Grange Daniel Roussanne 2020 van Domaine Alary. Een zachte frisse wijn welke inderdaad prima past bij de wat subtielere smaken van het gerecht. Geen smaakexplosie, maar finesse. Visueel een klein tuintje op je bord. Echt een plaatje. • Steak tartaar – crème fraiche – merg. Hier overheen lag een schaafsel van gepekeld eigeel. Dit gerecht heb ik hier al een paar keer eerder op en het is terecht dat deze weer/nog op het menu staat. Deze keer kregen we de optie om er Tresor kaviaar (van de Siberische steur) bij te nemen. Hier wel een smaakexplosie, welke begeleid wordt met een El Muelle 2021 van Luis Pérez uit Andalusië. Lekker fris en fruitig. Past prima bij het gerecht. • Rode mul – artisjok – jus a la Becasse. Wederom een schitterend opgemaakt bord (hier heeft Zout & Citroen echt stappen gemaakt) en een zalig op smaak gebracht gerecht. De vis was perfect bereid. En de saus (o.a. op basis van de kop & graat van de mul) was echt geweldig! De wijn was een Chardonnay van Atelier Dubongout -> Le Patapouf 2020. Robuust, romig & vet. Paste mooi bij het visje. • Langoustine – Holsteiner – Pommes Praque. De langoustine was gegaard in boter en lekker zoetig, wat weer meer dan prima combineerde met de hartige Holsteiner dubbeldoel koe dry-aged beef. De wijn die we er bij kregen was een Blauer Spätburgunder van Weingut Seeger. Licht rokerig en veel rood fruit. Prima combi. • Foie Tsukemen -> Eendenlever, tsukemen (soort ramen), enoki, kombu & Gillardau oester. Dit gerecht hebben we extra laten komen en is de signature dish van chef Bram Helleman. Ook hier is mooi de ontwikkeling in opmaak te zien in vergelijking met 2 jaar geleden. De foie is bereid in het waterbad en vervolgens met de koksbrander geschroeid. Erg, erg lekker. De erbij geserveerde Dorado Pozaldez van Carrasviñas viel uitstekend in de smaak bij mijn tafelgenote. Mij kon hij wat minder bekoren, maar dat kan dan ook prima aan mij liggen. • Snoekbaars – cantharel – tuinboon – bospeen – Hollandaise. Een wat simpeler opgemaakt gerecht en het laat je smaakpapillen ook niet perse alle hoeken van de tong zien. Meer een soort comfortabel rustpunt in het menu. De vanille tint welke aan de wortel is meegegeven is erg lekker. De cantharel zorgt voor een lekker hartig smaakje. De hoeveelheid is vis is zeer ruim te noemen. De Hongaarse Szekszárd Kékfrankos 2018 van Heimann & Fiai sloot uitstekend aan. • Braam – vlierbloesem – verveine. Toen was het tijd voor het dessert. Diverse bereidingen van braam met vlierbloesem. Een waardige afsluiter. Lekker zoet, maar toch fris. En ondanks het feit dat we al 6 gangen ophadden, had dit dessert van mij toch iets groter mogen zijn. Echt superlekker. De wijn was een Riesling van Clemens Busch en wel de Marienburg Kabinett 2020. Een wijn met een perfecte zoet/zuur combinatie welke prima samen ging met het dessert, maar ook in zijn eentje ’s avond prima bij zonsonderang het meer dan prima zou doen. Van mijn vrouw moet deze op het “zelf-maar-even-kopen-lijstje”. Hierna nog lekker aan de koffie met friandises gegaan en zo hebben we een 4 uur durende, zeer plezierige, lunch afgesloten. Complimenten aan de witte brigade. We hebben zowel verrassende, maar zeer plezierige smaakcombinaties voorbij zien komen. Ook wil ik nog even het brood benoemen: Een geweldige korst en geserveerde met een mouse van beurre noisette en een paté van kippenlever en een gelei van rode port. Het beste brood met smeersels welke ik ooit in een restaurant voorbij heb zien komen. Als we geen 7 gangen hadden genomen, hadden we het tot de laatste kruimel opgegeten. De bediening was een beetje wisselend. We hebben hoofdzakelijk 2 mensen aan onze tafel gehad. Eentje was echt top (Nog bedankt voor het uitschrijven van het menu & de wijnen!). De ander mag nog iets losser worden. Technisch prima, maar het gevoel ontbrak nog een beetjeMeer

Datum van bezoek: juli 2022
Nuttig?1  
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 6 april 2023 via mobiele applicatie

In het kader van de restaurant week , voordelig eten bij goede restaurants hadden wij dit restaurant uitgezocht. De parkeerplaats was prima bij de ontvangst wat gesteggel over de reservatie. Onze tafel was prima. De bediening vond ik afstandelijk en vaak moeilijk te verstaan. Het...5 gangen menu was oneindig uit te breiden. 4 van ons namen het 5 gangen drankarrangement en extra voor allemaal 3 kaasplankjes. Het hele menu kwam met veel flessen water. Ik vond alles erg te hoog op smaak met andere woorden op het toetje na te zout.. Qua kosten kwamen we op € 160 pp best wel veel voor een restaurant maand aanbieding. Vaak heb ik het gevoel dat ik zeker terug wil maar dat heb ik hier niet.1Meer

Datum van bezoek: maart 2023
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 24 december 2022

Eten prachtig opgediend, maar erg kleine porties Prijs kwaliteit uit zijn verband Bediening stijfjes en een dame erg sjagrijining

Datum van bezoek: december 2022
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 23 september 2022 via mobiele applicatie

Heerlijke avond in Oosterhout. Fijne bediening. Mooie en afwisselende gerechten. Buitengewoon kundige sommelier.

Datum van bezoek: september 2022
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 2 september 2022 via mobiele applicatie

Super lekker! Wij genoten van een 5 gangen menu met extra gang (kreeft), met rode mul, snoekbaars, tartaar en heerlijk dessert. Helemaal top met bijpassende wijnen en -verrassend- bieren. Aanrader!!

Datum van bezoek: september 2022
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 11 juni 2022

Gisteren trouwden mijn schoonbroer en schoonzus. We hebben een onwijs mooie dag gehad bij Zout & Citroen. Ik eet glutenvrij en lactosevrij en ze hebben mij daarbij onwijs goed geholpen. Er kwam mij niets tekort. Ik was geen uitzondering voor hen, waardoor het de meeste...gasten niet eens opviel dat ik aangepast diner kreeg. Bedankt voor deze fijne avond!Meer

Datum van bezoek: juni 2022
Nuttig?
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Beoordeeld op 9 mei 2022 via mobiele applicatie

Maaltijden mooi opgemaakt, maar smaken waren niet in balans (zoet, zuur, bitter, zout). Ook te veel smaken in 1 gerecht, less is more. Bediening somber, probeerden totaal geen goede sfeer te creëren. Prijzen drank over de top. We hadden het 5 gangen menu van de...restaurantweek gekozen, kregen slechtst gesitueerde tafel, tussen 2 ingangen met deuren, stoel kon nog net tussen openstaande deur en tafel staan. Dus krap en op de tocht met buitendeur die open stond.Meer

Datum van bezoek: mei 2022
Nuttig?2  
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Meer beoordelingen bekijken
De beste in de buurt
De beste hotels in de buurtAlles weergeven
Gr8 Hotel Oosterhout
86 beoordelingen
op 1,72 km afstand
Campanile Breda Hotel
266 beoordelingen
op 5,81 km afstand
Premiere Classe Hotel Breda
111 beoordelingen
op 5,87 km afstand
De Villa
71 beoordelingen
op 5,94 km afstand
De beste restaurants in de buurtAlles weergeven
Restaurant By Pascal
249 beoordelingen
op 0,37 km afstand
Merlijn
373 beoordelingen
op 0,37 km afstand
Restaurant De Vrijheid
69 beoordelingen
op 0,2 km afstand
De beste attracties in de buurtAlles weergeven
De Anoniemen -- Paul Elshout
op 0,06 km afstand
Slotje Limburg -- Slotlaan 15
op 0,1 km afstand
H19 Centrum Voor De Kunsten
op 0,22 km afstand
Vrijheidsmonument
op 0,23 km afstand
Vragen & antwoorden
Stel een vraag
Rinus W
19 december 2020|
Antwoorden
Antwoord van Joop v | Gelegenheid beoordeeld |
dat weet ik niet, maar ik zou daar geen eten bestellen. Te duur voor de kwaliteit die zij leveren. Ik vond het tegenvallen voor een ster restaurant
0
stemmen
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen

RESTAURANT ZOUT&CITROEN, Oosterhout - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor

Veelgestelde vragen over Restaurant Zout&Citroen

Restaurant Zout&Citroen is beoordeeld in de volgende categorieën door Tripadvisor-reizigers:
  • Eten: 4.5
  • Bediening: 4
  • Prijs-kwaliteit: 4
  • Sfeer: 4