Om wat variatie te brengen in onze wekelijkse restaurantbezoeken zijn wij steeds op zoek naar culinaire ontdekkingen in de regio. Recent viel ons oog, mede door de goede quotering in de recente Gault&Millau gids, op 'De Wingerd' te Vorselaar. Verwachtingsvol bezochten wij deze zaak. Hoewel...wij bij de online reservatie aangaven geen speciale eisen of allergieën te hebben werden wij daags voordien toch nog eens gebeld met dezelfde vraag. Ook werd ons meegedeeld dat er enkel met een vast menu gewerkt werd, maar ook dat wisten we al. Bij aankomst (18.30u) werd nog uitgelegd dat de verschillende formules (4,5 of 6 gangen) qua volume niet zozeer van elkaar verschilden wel op het vlak van 'totaalbeleving'. Omdat uitgebreid en langdurig tafelen niet aan ons besteed is, kozen wij voor de 4 gangen formule. Helaas was ons niet gezegd dat er ook qua tijdsduur geen enkel verschil zou zijn. Zo werd het voor ons tweede gerecht (het derde voor de andere gasten, inclusief de gasten die ruim een half uur na ons arriveerden) pas om 20.30u opgediend, 2 uur na onze aankomst. Om 22.30u na hoofd- en nagerecht gedegusteerd te hebben bestelden we een koffie (€ 8,5 p.p). De andere gasten zaten dan nog in een vorige fase van de totaalbeleving, waardoor het alweer 20 minuten wachten was om samen met hen de bijhorende versnaperingen te krijgen. Ons kopje was dan al leeg en omwille van het sluitingsuur, na 4,5 uur tafelen, tijd om af te ronden.Meer