Advertisement
Restaurant De Jonkman

Restaurant De Jonkman

Iemand van dit bedrijf beheert deze vermelding.
Meer informatie
+32 50 36 07 67+ Website toevoegen
Openingstijden
Wo
12:00 - 13:3019:00 - 20:30
Do
12:00 - 13:3019:00 - 20:30
Vr
12:00 - 13:3019:00 - 20:30
Za
12:00 - 13:3019:00 - 20:30
Deze vermelding verbeteren
MICHELIN
Wat is Travellers' Choice?
Tripadvisor reikt een Travellers' Choice Award uit aan accommodaties, attracties en restaurants die consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 10% van gelegenheden op Tripadvisor behoren.
Waarderingen en beoordelingen
4,5
4,5 van 5 bollen

WAARDERINGEN
Eten
4,5 van 5 bollen
Bediening
4,4 van 5 bollen
Prijs-kwaliteit
4,1 van 5 bollen
Sfeer
4,0 van 5 bollen
Meer informatie
Iemand van dit bedrijf beheert deze vermelding.
Meer informatie
PRIJSKLASSE
€ 80,00 – € 216,00
CUISINES
Frans, Belgisch, Vis en zeevruchten, Europees
Speciale diëten
Geschikt voor vegetariërs
maaltijden, functies

Standpunt van de MICHELIN-gids

Filip Claeys is gepassioneerd door vis. Hij is de kleinzoon van een visser en de oprichter van de North Sea Chefs, een organisatie die mensen aanmoedig...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
Biedt dit hotel gratis wifi aan?
We voeren controles uit op beoordelingen.
De aanpak van Tripadvisor met betrekking tot beoordelingen
Voordat Tripadvisor-beoordelingen geplaatst worden, gaan ze door een geautomatiseerd trackingsysteem dat informatie verzamelt en de volgende vragen beantwoordt: hoe, wat, waar en wanneer. Als het systeem iets detecteert dat mogelijk in tegenspraak is met onze communityrichtlijnen, wordt de beoordeling niet gepubliceerd.
Wanneer het systeem een probleem detecteert, wordt een beoordeling mogelijk automatisch afgekeurd, naar de beoordelaar gestuurd voor goedkeuring, of handmatig beoordeeld door ons team van contentspecialisten die 24/7 aan de kwaliteit van de beoordelingen op onze website werken.
Ons team controleert elke beoordeling die op onze website geplaatst wordt en volgens onze bezoekers niet aan onze communityrichtlijnen voldoet.
Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.
4.5
4,5 van 5 bollen349 beoordelingen
Uitstekend
241
Heel goed
58
Gemiddeld
33
Matig
14
Vreselijk
4

Ilse & Berge
Porches4 bijdragen
3,0 van 5 bollen
dec 2024 couples
Op welke basis worden sterren toegekend? De prijs weerspiegelt niet de kwaliteit. Wij betalen zeer graag voor smaakbommetjes maar deze hebben we jammer genoeg niet kunnen ervaren. Zowel in binnen- als buitenland hebben vele chefs onze smaakpapillen kunnen verwennen. Zowel met als zonder ster(ren). Chapeau hiervoor! Jammer voor De Jonkman maar wij hebben de culinaire beleving gemist.
Geschreven op 20 december 2024
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

chrisOostkamp
Oostkamp161 bijdragen
5,0 van 5 bollen
nov 2024 friends
Exceptioneel restaurant Zelden zo smaakvol gegeten met veel verassende gerechten De gerechten zijn kleine kunstwerkjes Uitstekende en vriendelijke bediening. Ook de chef Philip laat zich zien. Gedreven en deskundige sommelier. Kortom een beleving om nooit te vergeten Dikke proficiat!
Geschreven op 20 november 2024
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste Vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd dat onze gasten genoten hebben van ons bezoek. Hopelijk zien wij u een volgende keer terug. Met vriendelijke groet Team de Jonkman
Geschreven op 28 november 2024
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

Foodrecenser
Oostende1233 bijdragen
5,0 van 5 bollen
nov 2024 couples
We komen aan vanuit de drukke Maalse Steenweg en landen in een oord van stijl en rust. Fonteinen, kunstwerken, moderne architectuur verwerkt in een klassiek pand. De gastvrouw met uitgesproken klasse Sandra Meirlevede staat ons op te wachten en begeleidt ons via de hall met glinsterend bladgoud en marmer naar het restaurant: we voelen ons onmiddellijk op ons gemak na een sympathieke begroeting van het team en de chef Filip Claeys. Vervolgens komt de sommelier Vincent Pharazijn ons de aperitief voorstellen. De verfijnde champagne blanc de blancs, extra brut, premier cru zal ons sowieso lang bijblijven! Daarbij serveert Lukas ons een duo van tartelette: Enerzijds gevuld met gedroogd Holstein rundsvlees en snijboontjes. In De Jonkman verwerkt men een volledig rund. Dit zijn stukken van het achterkwartier die ze in het restaurant zelf drogen en tot charcuterie verwerken. Anderzijds een krokant van zeewier met wulken, creme van avocado en granny smith appel Daarna komt een schelpje met combinatie van kokkels, granité van mierikswortel en een creme van codium. Codium is een zeewier die niet smaakt naar de zee. Wanneer men dit wier rauw eet, smaakt het naar champignons. Als vierde amuse komt een krokant gesouffleerde toast van Parmezaanse kaas met Conférence peer en een creme van kippenlever. Signatuur hapje is het kwartel ei. Langzaam gegaard, gerold in een poeder van cèpes of eekhoorntjesbrood en ham. Bovenop afgewerkt met wat zeezout Als laatste amuse krijgen we een krokante brioche die in een soort squeezer is bereid met vers brioche beslag. Hierin vult de chef de krokant met ‘pulledtarbot’. Deze werd bereidt zoals een soort ‘pulled pork’, maar dan met de koppen van de tarbot. De tarbotkoppen worden gegaard (hierin zit veel visvlees) en geserveerd in de krokant met een creme van lavas. Afgewerkt bovenop met gefrituurde algen. Daarna komt “the chef himself” aan tafel voor de bereiding van de tartaar van Noordzee krab. De krabben worden op zijn geheel gekookt. De scharen worden gebruikt voor de tartaar en van de koppen voor de coulis. De tartaar wordt geserveerd met plakjes butternut en een koude sabayon van pompoen. Daarbij ook een walnoten crème (zoals een ajo blanco) en afgewerkt met een olie van algen en een verse walnoot uit eigen tuin.                                                                     Hierbij serveert Vincent ons een ongefilterde witte pinot blanc uit Oostenrijk, door korte pelmaceratie bijna een orange wine. Peer en meloen zijn de smaken die bij mij opkwamen… Het volgende gerechtje zijn lokale, handgepelde garnalen uit Oostende van bij de Vistrap, boot van ‘Dini O62’. Eerste bereiding van rauwe (ongekookte) garnalen in een soort tartaar met daarbij kardoen creme, jus van de rauwe koppen die kort gekookt worden, basilicum olie en een poeder ijs van groene tomaat. De pure smaak van de rauwe garnaal is totaal anders of de traditioneel gekookte garnalen en dit is ook Filip zijn versie van de tomaat garnaal bereiding. Tweede bereiding zijn de traditioneel gekookte garnalen in een open ravioli van knolselder, met hierbij tomaat en artisjok, de garnalen zelf, karnemelkaardappelen en een jus van garnalen met hazelnoot boter. Bij deze twee bereidingen van garnalen serveert Vincent een Italiaanse witte uit het Noorden, Langhe, van druiven gewürztraminer en riesling. Een perfecte match! Daarna komt Lukas De Cank met een bijzonder tussengerecht, namelijk het Filip’s guilty pleasure van Imperial Heritage kaviaar, aardappel en zuring  Deze lauw-warme bereiding met een warme ratte-aardappel, lauw-warme vinaigrette van karnemelk en dragon. Daarbij ook een koude sabayon van zuring, zeewierkrokant en de kaviaar zelf. De kaviaar die bij De Jonkman wordt gebruikt is een eigen selectie van de Russische ‘Ocietra’ steur, gekweekt in het noorden van Italië, in de waters van Aqua Panna in Bergamo. De steuren worden gekweekt in grote bassins in open lucht. Hierin vinden ze een natuurlijke ondergrond, zodat de steuren naar hun eigen voedsel dienen te zoeken. Chef Filip benadrukt nogmaals de constante zoektocht van De Jonkman naar de meest duurzame producten. Bij de kaviaar is de wijn onze absolute favoriet van de middag, een witte wijn van El Hierro, het meest Noordelijke eiland van de Canarische eilanden, niet te zwaar in alcohol (12,5%) en bestaat uit marmajuelo, listan blanco, verdello en forastera blanca. Met een neus van vuursteen en zwavel, in de mond frisse zuren van limoen en citrus. Een pittige wijn met veel karakter!   We zijn benieuwd naar de catch of the day, het vers stuk vis die dagelijks bij De Jonkman wordt binnengebracht door lokale visser Dirk Degrendele (Z571) En wij hebben vandaag de vlaswijting. Dit is een kabeljauwachtige. Filip zijn keuze om de beter gekende, overbeviste kabeljauw te vervangen. De vlaswijting combineert hij met gerookte aubergine, artisjok, lamsoor en werkt deze af met 2 verschillende sauzen. Enerzijds een jus van verveine gemaakt en een mousseline in 2 kleuren. De groene mousseline is gemaakt met codium en de gele variant is opgewerkt met witbier. De wijn hierbij is een lichte rode pinot noir uit Marsannay, van wijnhuis Lou Dumont. Smaken van rood fruit, kers, aardbei en framboos passen bijzonder goed met de vlaswijting en verschillende sauzen. Een Brugse kletskop koekje met sorbet van wortel als soort ‘entremets’ net voor het hoofdgerecht, om het smaakpallet terug op te frissen. Daarbij een schuim van sinaasappel. De kletskop is een klassiek, flinterdun, hartige koekje hier afgewerkt met duindoornbes om te zorgen dat het niet te zoet is. Het hoofdgerecht is een stukje wilde eend uit de Damse Polder, gebakken in een Green Egg. De eendenfilet is gelakt met een miso (gefermenteerde sojabonenpasta). Daarbij komt kweepeer in hooi gegaard, gepofte braambes en cepes (eekhoorntjesbrood) En weer afgewerkt met een 2 sauzen. Enerzijds een lakage van de eend met hierin kappertjes, sjalot, peterselie en augurk. Anderzijds een klassieke groene peperjus. De wijn bij de poldereend komt uit Argentinië, La Madrugada, wat bij de meesten direct doet denken aan Malbec. Echter deze keer is het een typische bordeaux blend van merlot en cabernet franc: klassiek en lekker. Tijd voor het dessert, dit zijn twee bereidingen van enerzijds een lauwwarme beignet van vijg met een coulis van framboos, quenelle van gemarineerde rode biet -in suikerkorst gegaard- en als tweede een frisse bereiding van een soort merveilleux. Krokante merengue, sorbet van vijgen en een schuim van geitenyoghurt. De dessertwijn is een indrukwekkende beerenauslese uit Oostenrijk. Rosenmuskateller, smaakt zoals de naam klinkt en de kleur roze doet vermoeden: naar rozen. Zoet maar toch met een zekere fraicheur, geen zeemzoete siroop. To remember!   Afsluiten doen we met een koffie, hierbij een perfecte cannelé Bordelais, ze zouden het daar niet beter kunnen. De cannelé Bordelais is klassiek patisserie gebakje uit Bordeaux op basis van eigeel en suiker. Daarbij ook nog een Klassieke soes gevuld met crème patissiere en bovenop afgewerkt met gemalen cacao nibs en zeste van sinaasappel. En het is nog niet gedaan: een klassieke madeleine maar toch weer exclusief gemaakt met speculaaskruiden. Daarbovenop een macaron op basis van passievrucht met daarbij een zonnebloempit en een gel van capriosa Last but not least: het signatuur mignardise “Filip is de sigaar” Deze koffiegarnituur is een eetbare sigaar op basis van peperkoek-karamel. De sigaar is gevuld met een creme van chocolade, pindacrumble en wat zeezout. Rondom het sigaartje zit een sigarenbandje waarop we Filip een echte sigaar kunnen zien roken. Uiteraard is dit bandje niet eetbaar. Het spreekt voor zich dat vooraf reserveren in de restaurant, dat bij de beste van België behoort. Er zijn voldoende parkeerplekken langs de Maalse steenweg maar ook een privé parking van het restaurant is voorzien, tijdig aankomen is de boodschap indien dit voor u belangrijk is. De tijd tussen de verschillende gangen is gerespecteerd maar voor zakelijke aangelegenheden kan geopteerd worden voor de middaglunch.
Geschreven op 12 november 2024
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

gokeAntwerp
Wilrijk182 bijdragen
4,0 van 5 bollen
jul 2024 friends
Vlotte gezellige ontvangst door chef zelf en personeel. Mooie presentatie van een opeenvolging van heerlijke amuzes telkens met een andere smaaksensatie. Het voor en hoofdgerecht met bijgerechten kwam ook op tafel en weer een mooie score voor product, presentatie en smaken ! Op hetzelfde niveau kwam dessert en kaastafel, weer echt genieten !
Geschreven op 18 juli 2024
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

bart
1 bijdrage
5,0 van 5 bollen
nov 2023 couples
het eten is fantastisch één van de weinige plaatsen waar de chef zelf zijn gasten bedient tot aan het hoofdgerecht ,eerlijke keuken voor ons top ,beter dan sommige chefs met dezelfde sterren
Geschreven op 6 december 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste Allereerst vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd te lezen dat u ervan heeft genoten. Wij kijken er alvast enorm naar uit om u een volgende keer te ontvangen. Met vriendelijke groet, Team de Jonkman
Geschreven op 12 december 2023
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

5,0 van 5 bollen
aug 2023 couples
Superlatieven schieten tekort voor dit restaurant! Eten, drank, bediening is van een uitzonderlijk hoog niveau. Hier wordt er gekookt met een hart! Dankjewel om ons iedere keer opnieuw te verrassen en te verwennen! Mijn vrouw en ik vinden jullie restaurant het “BESTE” van België! Waar blijven die drie ⭐️⭐️⭐️????
Geschreven op 26 augustus 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste Allereerst vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd te lezen dat u ervan heeft genoten. Wij kijken er alvast enorm naar uit om u een volgende keer te ontvangen. Met vriendelijke groet Team de Jonkman
Geschreven op 13 september 2023
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

Roam48739275253
Diksmuide3 bijdragen
5,0 van 5 bollen
jun 2023 couples
Was een culinair orgasme. Veel diversiteit met kennis gemaakt en opgediend. Uitstekende kwaliteit. Aanrader!
Geschreven op 23 augustus 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste Allereerst vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd te lezen dat u ervan heeft genoten. Wij kijken er alvast enorm naar uit om u een volgende keer te ontvangen. Met vriendelijke groet Team de Jonkman
Geschreven op 25 augustus 2023
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

AlyssaK
Alken3 bijdragen
5,0 van 5 bollen
aug 2023 business
Wat een ontdekking! We hebben genoten van een uitgebreide lunch in een mooi en gezellig kader. De bediening is correct en zeer vriendelijk. De gerechten zijn magnifiek met een zeer gebalanceerd smakenpalet. Het North Sea Chef label wordt hierbij hoog in het vaandel gedragen, hetgeen ik alleen maar kan toejuichen. Tip: wij hadden de non-alcoholische pairing, hetgeen de ervaring nog naar een hoger niveau heeft getild.
Geschreven op 13 augustus 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste mevrouw Kellens Allereerst vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd te lezen dat u heeft genoten van uw middag. Wij kijken er alvast enorm naar uit om u een volgende keer te ontvangen. Met vriendelijke groet Team de Jonkman
Geschreven op 16 augustus 2023
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

815edithd
Antwerpen128 bijdragen
5,0 van 5 bollen
jun 2023 couples
We werden vriendelijk ontvangen en kregen het aperitief buiten op het gezellige terras waar we konden genieten van een glas champagne en lekkere hapjes. Gezien de weersverwachting was het beter het zekere voor het onzekere te nemen en dus binnen te dineren. We kozen voor het menu. Elk bord zag er fantastisch uit en elk gerecht was superlekker! De bediening was professioneel en zeer attent. Wij hebben er in ieder geval van genoten.
Geschreven op 22 juni 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.
Filip Claeys
Beste Allereerst vriendelijk dank voor uw positieve feedback. Het doet ons altijd deugd te lezen dat u heeft genoten van uw avond. Wij kijken er alvast enorm naar uit om u een volgende keer te ontvangen. Met vriendelijke groet Team de Jonkman
Geschreven op 24 juni 2023
Dit antwoord is de persoonlijke mening van de managementvertegenwoordiger en niet de mening van Tripadvisor LLC.

DiB1970
Meensel-Kiezegem170 bijdragen
4,0 van 5 bollen
mrt 2023 couples
We namen het uitgebreide menu op een middag. We kregen hierbij heel wat mooie gerechten. Doch kreeg het gevoel bij een aantal van de gerechten dat ze toch iets te "zwaar" waren, ze misten (voor mij) een beetje verfijning. Had er meer van verwacht.
Geschreven op 5 april 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

Yves31
Brugge15 bijdragen
1,0 van 5 bollen
apr 2022 friends
Het restaurant is een wel een grote naam in Brugge. Toch was dit voor ons een grote ontgoocheling. Gewoon middelmatige gastronomie. Toen de rekening kwam was onze ontgoocheling compleet. Veel show, veel te hoge prijs en ook te weinig culinaire finesse.
Geschreven op 18 februari 2023
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

lieve menen
60 bijdragen
5,0 van 5 bollen
jun 2022 couples
Magnifiek ! Beleefde, vlotte bediening. Schitterende wijnen. Eten : onvergetelijk zoals het 2 sterren past. De ganse avond op het terras doorbrengen.....Gewoon om morgen opnieuw te doen 👍
Geschreven op 30 juni 2022
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

Dominique D
Kortrijk151 bijdragen
5,0 van 5 bollen
apr 2022 none
Een opeenvolging van hoogstaande gerechten, waarbij ook aan het visuele aspect veel belang wordt gehecht. Al van bij de amuses weet je dat de lat hoog gelegd wordt en het blijft in stijgende lijn gaan. Ik doe mijn best om een minpunt te vermelden maar vind er geen. Gerechten, aangepaste wijn, bediening en kader : absolute top!
Geschreven op 19 april 2022
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

Stephane Vanassche
Kortrijk70 bijdragen
5,0 van 5 bollen
mrt 2022 none
Van de ontvangst tot het einde een culinaire beleving ... het was top zowel de overheerlijke gerechten met uitstekende aangepaste wijnen, als de supervriendelijke bediening! Dank aan Filip Claeys en vrouw Sandra Meirlevede & hun volledige team om ons een topavond te bezorgen
Geschreven op 6 maart 2022
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

bartelobrugge
Brugge4 bijdragen
5,0 van 5 bollen
nov 2021 business
Enorm genoten van de menu . Dank aan de chef en het ganse team. Was op en top ok. Elk gerecht . Zaak zat daarom ook volledig vol. Geen beter restaurant in Brugge.
Geschreven op 21 november 2021
Deze beoordeling is de subjectieve mening van een Tripadvisor-lid en niet de mening van Tripadvisor LLC. Tripadvisor voert controles uit op beoordelingen.

1-15 van de 239 resultaten worden getoond
De beste luxerestaurants
Alles weergeven
Guillaume
Frans • €€€€
Vandaag gesloten
Park Restaurant
Frans • €€€€
Vandaag gesloten
Le Mystique - Relais & Chateaux
Frans • €€€€
Nu gesloten
Bruut
Belgisch • €€€€
Nu gesloten
De Stove
Frans • €€€€
Nu gesloten
L.E.S.S Eatery
Belgisch • €€€€
Nu gesloten
Restaurant Patrick Devos
Frans • €€€€
Nu gesloten
Bonte B.
Belgisch • €€€€
Nu gesloten
Dukes' Restaurant
Frans • €€€€
Nu gesloten
Tanuki
Japans • €€€€
Vandaag gesloten
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen

RESTAURANT DE JONKMAN, Brugge - Menu, prijzen en restaurantbeoordelingen

Alle Brugge hotelsHoteldeals voor BruggeLastminutehotels in Brugge
BezienswaardighedenVluchtenVakantiewoningenReisverhalenCruisesHuurauto's