Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de Tripadvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

Waarderingen en beoordelingen

WAARDERINGEN
Eten
Bediening
Prijs-kwaliteit
Sfeer

Meer informatie

PRIJSKLASSE
US$ 68 - US$ 128
CUISINES
Frans, Vis en zeevruchten, Europees, Midden-Europees
Speciale diëten
Geschikt voor vegetariërs, Veganistische opties, Glutenvrije opties
Alle gegevens weergeven
maaltijden, functies

Standpunt van de MICHELIN-gids

Het knap gerestylede, fashionable decor verraadt het niet, maar u eet hier in een voormalige gevangenis! De gemotiveerde chef laat zich niet beknotten ...
Lees meer in de MICHELIN-gids
Het MICHELIN bordje: kwaliteitsvolle keuken
Goede standing
Beoordelingen (246)
Beoordelingen filteren
195 resultaten
Waardering van reizigers
127
49
14
5
0
Type reiziger
Tijd van het jaar
TaalNederlands
Meer talen
Waardering van reizigers
127
49
14
5
0
Bekijk wat reizigers erover zeggen:
Geselecteerde filters
FilterenNederlands
Lijst wordt bijgewerkt...
3 weken geleden beoordeeld via mobiele applicatie

Heerlijk 5 gangen diner gegeten, top service , vriendelijk personeel. Was echt genieten bij dit restaurant tijdens ons verblijf in hotel Arresthuis

Datum van bezoek: mei 2021
Nuttig?
3 weken geleden beoordeeld

Wij hebben er gelunched. Een 2 gangen lunch met kaasplankje. Euro 390 voor 4 personen is dan wel wat teveel van het goede, temeer de porties aan de kleine kant zijn. De drank en koffie met bonbons na zat er wel bij maar toch. We...zaten erg mooi overdekt op het buiten terras. Heaters moesten de temperatuur wat veraangenamen maar die heaters waren erg zwak en dus moesten we wel een beetje bibberen. We zijn niet echt ontevreden maar de te hoge prijs doet af aan het eindresultaat. De bediening was overigens super en de inrichting van het hotel is alleen al een bezoekje waard.Meer

Datum van bezoek: mei 2021
Nuttig?
Beoordeeld op 13 oktober 2020

Lekker gegeten samen met mijn vrouw. Jammer genoeg kwamen we om 7 uur en gingen ze om 10 uur dicht (nieuwe corona maatregel). We konden dus alleen een 5 gangen menu doen, dit ivm de tijd die we hadden. Diverse amuses gehad, voordat ze met...het diner begonnen. Ik had aangegeven geen vis te lusten, dit was geen probleem. Echt heerlijk gegeten met een goede bediening. Bij elk gerecht kregen we een uitleg. Bedankt voor de fijne avond.Meer

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?3  
Beoordeeld op 27 september 2020 via mobiele applicatie

Geweldig! Super mooie speciale locatie een high wine gedaan heerlijke gerechten en dito wijnen. Goede bediening.

Datum van bezoek: september 2020
Nuttig?2  
Beoordeeld op 24 augustus 2020

Etentje gepland voor de verjaardag van mijn vrouw. Goed eten met leuke bediening. Leuke accenten van de gevangenis ook verwerkt in het opdienen.

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?1  
Beoordeeld op 13 augustus 2020 via mobiele applicatie

Ontzettend goed gegeten hier. Prachtige tuin en mooi restaurant. Van de amuses tot aan het kaasplankje waren top. Voorgerecht was voor mij de oesters die erg lekker waren. De zwezerik met langoustines als hoofd. Wederom heel goed. Lamsnek en runderentrecote waren alle twee perfect. Heerlijke...wijnen, port en rum gedronken. De bediening was heel leuk. Correct maar ook een tikje informeel en dat maakte het nog leuker. Feestje om hier te mogen eten.Meer

Datum van bezoek: augustus 2020
Nuttig?4  
Beoordeeld op 12 augustus 2020 via mobiele applicatie

Heerlijk culinaire genoten van een 5 gangen diner en daarbij de bijpassende wijnen. Eten was heerlijk.

Datum van bezoek: augustus 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 16 juli 2020

Het restaurant, vernoemd naar de bisschop Damianus van Roermond (1724-1793), is gevestigd in een oude gevangenis gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het heeft dienst gedaan tot 2007. Vanaf 2011 is het door Van der Valk omgebouwd tot een luxueus 5 sterren...hotel, Het Arresthuis. Rechts van de ingang de grote open keuken waar we het team in actie zagen. links het restaurant, verdeeld over verschillende ruimtes die door vensters zijn gekoppeld. Inrichting is modern met zwarte en okergele muren en banken, donkere visgraatparketvloer en witte plafonds. We mochten een tafel kiezen en dat werd er een aan het raam. Als aperitief een blanc de Noir champagne uit Mailly gemaakt van Pinot noir die uitstekend beviel. Uit de keuken een praline van witte chocolade met een vloeibare vulling van perzik, erg lekker. Erna een hapjes trio. Twee merengues van tomaat, basilicum en zwarte peper waartussen burrata gekruid met een vleugje tamarinde, mooie zachte textuur en verfijnde smaken. Op de witte steentjes een brique rolletje gevuld met een tapenade van zwarte olijf afgewerkt met een dotje zure room en plakje taggiasche olijf, mooi hoog op smaak. Op de geschaafde amandel een harde wener met tartaar van gebrande paprika waarop een chip van Amsterdamse ui gevuld met harissa mayonaise, de krachtige paprika in de hoofdrol. De amuse kwam in een zwart cocktailglas. Gazpacho van watermeloen met quenelle ijs van doperwt en mint waarbij een dot crème van komkommer en yuzu, afgedekt met een lobbige room gekruid met lange staartpeper uit Madagaskar en verse mint blaadjes waarbij voor de textuur pomme soufflé. Dat lepelde lekker weg met complexe smaakbeleving en verfijnde smaken. De eerste begeleider werd uitgebreid gepresenteerd door de enthousiaste sommelier. Uit Bosnië en Herzegovina een Žilavka 2016 van Vina Rubis, vol met tonen van perzik en tropisch fruit. Op ijs bedekt met zeewier twee Gillardeau oesters in een saus van passievrucht met olie van dille waarop crème van gerookte bloemkool en een flinke dot mousse van bloemkool. Een prima smakencombinatie die de wijn lekkerder maakte, zowel met de zuren als met de ziltigheid. (8,25) Uit Umbrië de Fiordaliso 2018 van Roccafiore medium krachtig met tonen van grapfruit en aangename mineraliteit. In het schaaltje een cilinder tartaar van rund waaromheen een strakke ring aardappelpuree in een peterseliesaus, erop een quenelle Imperial Heritage Oscietra Royal kaviaar, blokjes aardappel, opengewerkt aardappel krokant en toefjes eidooier crème. De tartaar vond ik iets teveel gepekeld. De heerlijke kaviaar combineerde uitstekend met de aardappelstructuren. De wijn was keurig in balans. (7) Uit de Franken een Silvaner Katzenkopf Supremus 2017 van Winzer Sommerach, sappig en fris met subtiele kruidigheid. Het valt op dat de begeleidende wijnen van krachtig naar elegant gaan, grappig. Uit de keuken een mooie presentatie in een wit schaaltje. Keurige cilinders van in sherry ingelegde makreelfilet waarbij cilinders Foie Royal, gewelde witte druif, geschaafde amandel en toefjes crème met vadouvan, afgewerkt met verse kruiden. Redelijk complexe smaakbeleving, de makreel had een aangename sherry toets, de foie was delicaat, de wijn vulde het gerecht aan met zijn sappige fruittonen. (8) Over naar de Spaanse La Bascula van Catalan Eagle gemaakt van Garnacha Blanca en Viognier in een volle Rhône stijl. De chef presenteerde zelf de bruin gebakken snoekbaarsfilet op een bedje van bleekselderij met koriander, waarbij blokjes zacht gegaard en gelakt Livar buikspek, schuimige beurreblanc en takjes bronze venkel. Aan tafel afgewerkt met een verrukkelijke saus met krachtige umami toets op basis van Szechuanpeper. Prima cuisson van snoek en varken maar de saus was de smaakmaker van deze gang. De wijn bleef keurig overeind, genieten! (8,5) Over naar rood met een tweeluik, Ik beperk me tot mijn favoriet. Pinot Noir Prince Hill 2012 van Erath uit de Verenigde Staten gemaakt in een verfijnde Bourgogne stijl, heerlijk. Ernaast voor mij de topper van de middag. Bereidingen van Anjou duif, perfect gegaarde borstfilet waarop een stukje haas gedipt in gepofte quinoa en ernaast een hemels bolletje stoof van de bout. Waarbij stukjes babymais, stukken lente-ui, gemalen pistache en koolrolletje gevuld met knolselderij en kastanje, aan tafel afgewerkt met een rodewijnsaus. Een echt pièce met uitstekende begeleider, toppie. (9) Verder met een Hongaarse dessertwijn, de Aranykönny van Tornai gemaakt van laat geoogste Zeus met Hárslevelü 2017, in het aroma ronde tonen van gekonfijt fruit en in de mond verrassend licht met verfijnde zuren en mineraliteit. Uit de keuken een mooie presentatie op een zwart bord. In een saus van grapefruit groene ballen gevuld met mascarpone, chocoladecake met noten en quenelle roomijs met citrus in een crunch van chocolade, afgewerkt met verschillende krokante structuren en dotjes gel van citrus. Veel mondbeleving met goede smaken waarnaast de heerlijke wijn keurig aansloot. (8,5) Als afsluiter een krachtige espresso met uitgebreide collectie friandises en een heerlijke crème brûlée die aan tafel aangestoken werd, leuk. Bediening was uitstekend verzorgd op correcte, gezellige wijze met gedetailleerde presentaties van wijn en spijs. Samengevat was het een echte verwenmiddag, uUit de keuken redelijk complexe gerechten in klassieke stijl met moderne invloeden, waarnaast een keurige wijnselectie. Dat alles in gezellige ongedwongen ambiance op een luxe locatie met eigen parkeerplaatsen in het centrum van Roermond. Bedankt!Meer

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?57  
Beoordeeld op 10 juli 2020

Afgelopen woensdag van het 7 gangen menu mogen genieten , en het was top.Eerlijke smaken vlotte bediening ! Aangepaste wijnen zijn zeker een aanrader , wij zijn fan en komen zeker nog eens terug met vrienden ! Aan het ganse team proficiat !!

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?
Beoordeeld op 8 juli 2020 via mobiele applicatie

Een geweldige avond beleefd, top bediening olv Maître Martijn met per gang mooie bijpassende wijnen van topniveau. Chef Jeroen heeft ons werkelijk een onvergetelijke 7-gangen smaaksensatie voorgeschoteld met een mooie eigen signatuur! Chapeau👏🏼

Datum van bezoek: juli 2020
Nuttig?
Meer beoordelingen bekijken
De beste in de buurt
De beste hotels in de buurtAlles weergeven
Het Arresthuis
1.589 beoordelingen
op 0,02 km afstand
Hotel Roermond Next Door
119 beoordelingen
op 0,28 km afstand
Van der Valk Theaterhotel de Oranjerie
1.566 beoordelingen
op 0,36 km afstand
Hotel Dux
372 beoordelingen
op 0,38 km afstand
De beste restaurants in de buurtAlles weergeven
Restaurant Het Gerecht
99 beoordelingen
op 0,07 km afstand
Izumi
141 beoordelingen
op 0,23 km afstand
Bagels & Beans
69 beoordelingen
op 0,28 km afstand
De beste attracties in de buurtAlles weergeven
Munsterkerk
116 beoordelingen
op 0,22 km afstand
St. Christoffelkathedraal
80 beoordelingen
op 0,38 km afstand
Designer Outlet Roermond
2.322 beoordelingen
op 0,56 km afstand
Cuypershuis
71 beoordelingen
op 0,73 km afstand
Vragen & antwoorden
Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Damianz.
Opmerking: je vraag zal openbaar worden geplaatst op de pagina Vragen & antwoorden.
Verzenden
Richtlijnen voor postings
Is dit uw vermelding?
Bezit of beheert u deze gelegenheid? Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer.
Uw gratis vermelding claimen
Veelgestelde vragen over Damianz

Damianz is beoordeeld in de volgende categorieën door Tripadvisor-reizigers:
  • Eten: 4.5
  • Bediening: 4.5
  • Prijs-kwaliteit: 4
  • Sfeer: 4.5