Deze bakkerij is, in tegenstelling tot veel andere Parijse bakkerijen, slechts een boulangerie en géén pâtisserie. Ofwel, ze wijden alle kennis en liefde aan hun specialiteit: brood. En dus geen gebak. Dit proef je, want hun broodjes en croissantjes zijn werkelijk waar van ongekende kwaliteit!...De escargot pistache-chocola is inmiddels 'Instagram-famous', maar persoonlijk vond ik qua zoetigheden de tarte fine met verse abrikoos en de (amandel)croissants nog veel lekkerder. Perfect gelaagd bladerdeeg, boterig maar toch luchtig, met heerlijk zoete vullingen. Maar ware aanraders zijn ook de kleine hartige broodjes gevuld met geitenkaas, spekjes, olijven, appel, honing, .. Deze verkopen ze echter pas na +/- 10.30. Du Pain et des Idées is een speciaal bezoek meer dan waard, om hun kwaliteit, maar ook omdat ze gevestigd zijn in een prachtig oud pand. Ze zijn wel behoorlijk prijzig en kom op tijd: anders sta je wel even in de rij of - erger nog - pikt iemand voor je net dat laatste croissantje voor je neus weg.Meer