Het whaw gevoel begint aan de toegangspoort. Een veelbelovende setting maakt zich per stap tot aan onze tafel waar. We zitten in een aangenaam zaaltje met enkel koppels wat een aangenaam geluidsniveau van discretie brengt.
Nog efkes genieten we van de avondzon die zijn licht...goedkeurend op de tafels werpt.
Er komt ons nogal wat zaalpersoneel heel vriendelijk welkom heten, elk met een taakje.
We voelen ons zo op ons gemak dat we beslissen om voor de menu Le Vieux Château te gaan, all in met 1 x bijpassende wijn (we vragen niet naar de mogelijkheid van Bob-arrangement). Zo kunnen we beiden zipjes nemen, kwaliteit over kwantiteit denken we.
Een coupke Lanson en een super lekkere moctail op basis van spinazie. Lekkerrrrr…
De verfrissende starters maken hun titel echt waar. 5 hapjes, 5 keer anders maar elk op zich o zo smaakvol en mooi gepresenteerd.
Kwaliteit over kwantiteit kregen we zeker.
Vervolgens een tartaar van zeebaars met oester en kiwi. Verrukkelijk inventief.
Trio van en op een wortel. Complex gerechtje die zich moeilijker laat beoordelen. Misschien is de puurheid van de basis wortel iets te veel verloren voor ons. Maar nog maar eens een complementaire smaak complexiteit.
Zeewolf en bisque van langoustines: de vis volgens ons net overkookt, maar wat een gerecht! Giert met etiquette: tot de laatste druppel op, onze borden kunnen zo de kast weer in denk ik.
Tarbot en langoustine in slablad met aan tafel geprepareerd sausje van bisque met kaviaar vveerruukkeelliijjkk weeral.
Ook weeral tot de laatste druppel, ook sauspannetje leeggelepeld… en niet van de honger tenzij naar méér…
Een volgens hoogtepunt heeft nooit gevlogen: nestduif uit de Pays Des Collines. Een bordsamenstelling van bil tot lever, toptoptop.
Eerste dessert van rode biet was minder mijn ding, maar eerder een welkom rustmoment voor mijn je smaakpapillen, dank ook daarvoor dus.
Afsluitend bord met mango, passievrucht en yoghurt…
5 amuses en 7 gerechten, smaakbare vruchten van een passie.
Kwaliteit over kwantiteit over gans de lijn, Allemeersch hoogtes in La Pays Des Collines.
Dankjewelmerciekes aan de keuken, zeker ook aan de zaalploeg en sommelier die me geduldig foto’s liet nemen van de gepresenteerde wijnen.Meer