Verreweg het beste eten tijdens onze vakantie in Piemonte. Een restaurant in paleisachtige omgeving. Uitstekende bediening. Zeer stijlvol. Uiteraard prijzig, maar dat is het waard.
Verreweg het beste eten tijdens onze vakantie in Piemonte. Een restaurant in paleisachtige omgeving. Uitstekende bediening. Zeer stijlvol. Uiteraard prijzig, maar dat is het waard.
Dit is een bijzonder restaurant. Op een wonderschone plek on een prachtig gebouw. De service is uitstekend. Is het sterwaardig? Misschien niet. Het eten was goed, maar niet verassend.
Via SNP een overnachting en diner geregeld. Die hadden keurig de vegetarische wens doorgegeven. Bijdehand vroeg de brigade of er wel vis werd gegeten? Nee dus. Voor mij als niet-vegetarier ging alles goed alhoewel ik niet erg onder de indruk was. De creativiteit van de...Italiaanse keuken kwam er niet goed uit maar alles was wel hoog op smaak. Voor mij bleef het echter vooral klassiek. Mijn vega-lief had een heerlijk voorgerecht; een groene salade met truffel en een eitje. Niet heel nieuw maar wel lekker. De pasta als 2e gang bleek smakeloos alhoewel er een, voor ons, nieuw kruid in werd gebruikt; monniksbaard. Er werd keurig gevraagd of er een alternatief voor kon komen maar daar heb je dan ook niet echt zin in. Het hoofdgerecht vond ik beledigend maar laat ik de humor er maar van in proberen te zien; als hoofdgerecht kwam er een puntje kaas op tafel met wat drupjes van het e.e.a. Deze Italianen snappen echt niet wat ze met hun enorme groente-voorraad aan moeten want gebruiken doen ze het niet. De bediening was attent alhoewel ze niet zo communicatief zijn; een uitleg over wat je eet krijg je niet bij het serveren en vragen of het smaakt, doen ze niet. Wel waren ze enorm gul met de wijn en was dat in elk geval in orde. Wij beschouwden dat als welkome goedmaker. Dit was eenmalig en een afrader voor vega's en liefhebbers van een creatiever keuken.Meer
Vorig jaar juli ook hier gegeten, aangezien we tevreden waren ,teruggekomen met vrienden. Het historische pand prachtig gerenoveerd met jeugdig meestal ééntalig Italiaans personeel, maakte nog steeds indruk. Niets minder waar over de keuken . Een slecht afgekruid tonijnslaatje als voorgerecht. Pasta was ok ,...hoofdgerecht moest melklam zijn maar wij vonden het met vieren eerder parelhoen. Slow cooking ? Het vlees lag op een bord met sla tomaat en 3 sperziebonen. Zelfs een bistro doet beter. Dessert was ok maar niet meer dan dat . Ook de zogenaamde wijndegustatie was prijzig en helemaal niet zo speciaal voor de regio. Wat jammer toch voor zo n fantastisch historische lokatie met de geweldige eataly proef en koop boetiek aangrenzend.Meer
Het leek ons een veelbelovend restaurantbezoek en we hadden hoge verwachtingen. Een historisch kader van formaat waar een supergroot wijnbedrijf resideert en voor het restaurant, naast een Michelinster mooie waarderingen en commentaren op tripadvisor. Het ontvangst en de bediening waren correct en charmant met een...zeer persoonlijke bediening in Duits of Engels voor Italiaans-onkundigen. Alle lof hiervoor. Het historisch kader beviel ons minder. De gasten worden verdeeld over verschillende kasteelkamers die ingericht zijn met moderne kunst/objecten. Het geheel gaf ons een kil gevoel. Het meest ontgoochelend was echter de minimalistische benadering van het diner (onder de benaming van slow food?) tegen prijzen die aan de bovenkant of net erboven van de aanvaardbare grens liggen. We kozen voor een 4-gangen menu met een fles Barbaresco Vigneto Ernte 2008 van Cigliuti (65 eur). De antipasta vitella tonato was ok maar niet zo bijzonder; je vindt dit in talloze restaurants en meestal beter voor een lagere prijs. De primi was uitzonderlijk qua smaak- voor zulke gerechten ga je naar een Michelin-sterrenrestaurant. Als secondi kozen we voor lam - we dachten eerst dat we kip aten en als we dit navroegen bij de bediening bevestigden ze ons dat meerdere gasten dit dachten maar dat het wel degelijk lam was. Als dolci kozen we voor ijs van melk; een bijzondere ervaring omdat we dit nog nooit gegeten hadden maar niet zo overtuigend dat we dit terug zouden kiezen. Geen van de borden was bijzonder fraai gedresseerd en was ook niet voorzien van bijlagen met complementaire smaken; ijs was bv. enkel twee lepels ijs maar zonder enige versiering. Koffie hebben we overgeslagen en voor 210 euro gingen we ontgoocheld buiten. Tip: probeer in deze regio zeker Ristorante Castello di Grinzane Cavour en je zult niet ontgoocheld worden.Meer
Geweldig eten. IJs was meteen gemaakt en het beste dat ik ooit heb gegeten. Service was perfect. Pasta vers gemaakt, pure, perfecte smaak.
We werden bij de deur begroet en de trap op geleid. Ergens in die korte tijd was het bedienend personeel gewaarschuwd en we werden persoonlijk opnieuw begroet en meegenomen naar onze tafel. Sprankelend en een leuke bouche werd snel afgeleverd. Een staf van vier voldeed...aan elke behoefte gedurende de avond. De sommelier leidde ons door de enorme wijnkaart en selecteerde een ongelooflijk smakelijke Barolo die qua budget perfect was. In tegenstelling tot de wijnkaart was het menu veel beter beheersbaar en onze gastvrouw was erg geduldig om elke selectie (soms meer dan eens!) Te beschrijven omdat we onze keuzes beperkten. Onnodig te zeggen dat alles uitstekend was en onze enige spijt is dat we slechts 5 sterren kunnen geven.Meer
Fantastisch restaurant in een prachtige omgeving. Eén Michelin-ster. Alles was heerlijk, eiervoorgerecht, Vitelli tonnato, geit was fantastisch. Diepe wijnkaart met eerlijke prijzen. Een van de beste in staat bekend om lekker eten! Een beetje moeilijk te vinden 's nachts, op een terrein zonder lichten en...slechte bewegwijzering. De moeite waardMeer
Een van de beste 4-gangenlunches die we ooit hebben gehad. Aanraden om het menu te krijgen. Kalfsvlees met tonijnmayo. Geloof me, het is geweldig Gepocheerd ei met truffels Kalfsvlees tagliatelle - geweldig Geit been met geroosterde aardappelen Zelfgemaakt melkijs. Geloof me, dit is anders dan...alle soorten ijs die je ooit hebt gegeten. Meer een zoete room. Bitterkoekjes om te eindigen. WauwMeer
Mijn man en ik bezochten Piemonte in april en gingen terug voor nog een zomervakantie. We waren hier in april voor het avondeten, maar deze keer gingen we lunchen. Mijn man was zo verliefd op de pasta met ansjovis en ijs van Guido, dus gingen...we terug. De ober was zo attent en ze herinnerde ons. Ik ben altijd dol op hoe Guido een elegante en mooie service biedt. We hadden dezelfde pasta, deelden een geit en hadden het ijs. De geit was prachtig geserveerd door het personeel en we hielden zelfs het proces te bekijken. Ik zou het graag later bezoeken.Meer