Als je in de buurt bent is dit een bezoek meer dan waard. Gastvrij en goede bediening. Heerlijk eten.
Als je in de buurt bent is dit een bezoek meer dan waard. Gastvrij en goede bediening. Heerlijk eten.
Verscholen in de heuvels van Orivella ligt restaurant “Les Piques” . In de week is het gesloten, en het opent de deuren op vrijdagavond, zaterdag- en zondag middag en avond. In de zomermaanden kan er op het terras buiten gedineerd worden, en is er soms...muziek. De echte verassing van het restaurant is niet de ligging, maar kan je in de open keuken vinden. In “Les Piques” kookt men niet op gas, elektriciteit of inductie. Neeneen, hier wordt er op hout gekookt. Meer specifiek op de gloeiendhete as die van het opgestookte hout komt. Het eten wordt dan geserveerd op een warme steen, waarop het nog wat verder kan bakken. Als de steen te koud geworden is, wordt hij vervangen door een nieuw exemplaar. Ook de lokale (rode) wijnen, waarvan je de wijngaarden kan zien liggen vanuit het restaurant, zijn een aanrader. Desgewenst kan je ook meer bekende Spaanse wijnen drinken. Maar is het leren kennen van de lokale cultuur, voedsel en drank niet één van de charmes van het op reis gaan ? Los daarvan is de uitbater van het restaurant, die uitstekend Engels spreekt, een extreem sympathieke en vriendelijke man die je met gepaste trots rondleidt in zijn restaurant. Zoals in bijna elk Spaans restaurant is men hier ook heel kindvriendelijk, met een speelhoekje en een apart kindermenu. De porties zijn royaal, en het eten kan elkaar wel snel opvolgen. Een voor- en hoofdgerecht, of hoofdgerecht en dessert zijn meestal ruim voldoende. Het restaurant opent de deuren ’s avonds vanaf 21 uur, wat de gewoonte is dit Zuiderse land. Persoonlijke favoriet zijn de slakken. Gebakken met een perfecte kruiding, en niet tot vettige kauwgum gereduceerd zoals je dat in Frankrijk kan tegen komen. Als hoofdgerecht is er eigenlijk geen keuze : steak of – als je ervan houdt – eend. De kostprijs is stukken goedkoper dan wat we in België betalen in een betere brasserie, en iets boven de prijzen in een standaard Spaans restaurant. Besluit : waar voor je geld, met een oringinele en lekkere keuken. Je keert zonder twijfel nog een keertje terug voor je weer naar huis keert !Meer
Aangename omgeving, maar focus op te dure steaks. Heeft een mooi terras als het mooi weer is, maar is alleen geopend in het weekend en kan erg druk zijn.
Heerlijk eten goede snelle service en zou het zeker aanbevelen voor een familiemaaltijd / grote groep samenkomen
We kwamen aan omdat reacties mooi waren, maar eigenlijk bestellen we groentegerechten die met sardine verschijnen en echt niet zo goed ontbrekende knoflookmayonaise en traditionele uiensaus. We bestellen konijn en ze hebben weer knoflookmayonaise gemist. Service was zo traag dat 2 uur voor eerdere gerechten...nemen. Echt deze plek niet aanradenMeer
Uitstekend lokaal restaurant met goed seizoensgebonden menu. Het eten en de wijn worden in de buurt geproduceerd. We hadden gegrilde champignons te beginnen, vlees op een hete tegels voor main en kastanje pudding toetje. Alles was tot in de perfectie gemaakt. Meest aanbevolen.
Rustieke Spaanse keuken op zijn best. De eigenaar heeft het geschenk om elke gast het gevoel te geven dat ze de enige mensen ter wereld zijn. Hij brengt altijd smaken van nieuwe voedingsmiddelen of wijnen, biedt een speciaal uitzicht, of chattafels. Maaltijden zijn meergangen en...worden altijd gecombineerd met perfecte wijnaanbevelingen van Joan, de eigenaar en de wijngaardmeester. Geniet van vlees zoals os, eend, geit, lam, alles tot in de perfectie bereid op houtvuren, met een aantal gerechten afgewerkt aan je tafel op hete rotsen. De recepten zijn met liefde en aandacht van vader op zoon doorgegeven. Hun brood wordt dagelijks bezorgd bij een 100 - jaar oude, ouderwets lopende bakkerij in de buurt. Beëindig elke maaltijd met lokaal gemaakte biscotti en Joan's eigen Mistela-dessertwijn geserveerd in een porronkaraf - u heeft een slabbetje nodig! Seizoensspecialiteiten zijn onder andere cal ots, carne d'ola en anderen. Alleen open in het weekend is dit restaurant ALTIJD vol, dus maak reserveringen, (de meeste medewerkers spreken meerdere talen, Joan spreekt Engels, Spaans, Catalaans, Frans, Duits), of kom vroeg. Buiten dineren in de zomer breidt eethoek, plus de bonus van muziek en dans. Deze culinaire ervaring is de rit van Barcelona naar Vilafranca del Pened s zeker waard. KOMEN! Ik strompelde de plaats 9 jaar geleden tijdens een reis door Spanje en we komen bijna elk jaar terug, een punt maken om naar Les Piques te komen wanneer in de regio. We brachten vrienden uit de Verenigde Staten en ze zeiden dat het de beste maaltijd was die ze ooit hadden gehad. We hebben Joan's kinderen zien groeien, omdat hij ons nu vrienden vindt. We vinden het een eer om zo genoemd te worden.Meer
Fantastische service en zeer vriendelijk personeel. Ze hadden zelfs een glutenvrij menu en glutenvrije bier. Eten was geweldig en kwam op een rosemary beenham leisteen. Ik zou echt aanraden een bezoek aan dit restaurant. Niets was teveel moeite voor hen!
Eten, service en gastvrijheid is eerste klasse. We hebben er een paar keer geweest en heeft altijd geleverd. Ook gebruikt voor het bedrijf vertegenwoordiging.
We bezochten Les prikkelt tijdens wandelingen in de omgeving. We hadden vooraf - geboekt maar vonden we waren aan de late kant. We belden uit te leggen en de eigenaar bood om te komen om ons. We volgehouden met onze wandeling en kwamen een uur...te laat en erg hongerig en werden begroet met een zeer warm welkom, een rondleiding door de keuken en enkele van de beste eten we hebben gegeten in Catalunya.Meer