Het is alleen passend om de beste tonkatsu in Japan te hebben gegeten, of wat dan ook Japans. Uitgelicht in de Michelingids 2016 van Tokio, heeft Takayoshi Takeuchi's beheersing van de "lagetemperatuur frituren" -techniek vrij de volgers verzameld die Marugo tot op heden heeft, zowel...inwoners als toeristen. Laat de rij buiten je niet afschrikken, want ik beloof je dat het wachten de moeite waard is.
Ik zeg, ga met het Set Menu, dat is wat we deden. Het bevat een kom rijst, rode miso-soep en augurken. En als je een tweede kom rijst of extra kool wilt, zeg dan gewoon - "Okawari kudasai!"
TONKATSU (2, 100) - - Ik kreeg de varkensmedaillons versus de varkenslende kotelet omdat ik het gemak wilde hebben om elk stuk te eten dat in verschillende sauzen werd gedompeld (tonkatsu saus, geen saus, of gewoon een straaltje citroen en wat zout). Als je vraagt wat ik verkies, is het moeilijk om te kiezen. Ik genoot er allemaal afzonderlijk van, want het feit is dat de tonkatsu zelf goud is - letterlijk! De paneermeel was uitstekend terwijl het vlees binnenin wonderbaarlijk goed smolt in je mond. Het is onwerkelijk! Hoe dan ook je eet het, de smaak blijft geweldig.
Hun huis tonkatsu saus verdient een schreeuw. Ik hou ervan hoe goed het is - in balans met de scherpte en de zoetheid dat het het mooie varkensvlees niet maskeert, en als het iets is, verheft het het in nieuwe hoogten. De rode miso-soep is vrij uniek met een vetter en hartiger smaakprofiel in vergelijking met wat we gewend zijn. Ik graaf het, veel! Wat betreft de kool, het werkt gewoon in deze maaltijd, periode. Klop jezelf uit met de oranje gekleurde dressing op de tafel. Heck, zelfs de rijst is een meesterschap. Okawari Kudasai, zeker!
KIP - KATSU (1, 450) - - Ik probeer pluimvee te vermijden als ik zowel een carnivoor als een visliefhebber kan zijn. Nadat ik een stuk van het gepaneerde witte vlees had gegeten, gaf ik mezelf een moment om te stoppen en te genieten van het moment van pure gelukzaligheid. Hebben ze gewoon een kip aan de achterkant gedood en gebakken? Het is zacht, sappig, en niets zoals de kip hier in de Verenigde Staten. Als er zoiets bestaat als een A5 Miyazaki-kip, zou dit het zijn.
Zoals overal in Japan, is de klantenservice meer dan geweldig, of je nu in een McDonald's of een gastronomisch restaurant bent. En het gekste deel? Er is geen fooi!
Ik ben zo weggeblazen dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds terugdenk aan de hemelse maaltijd die ik hier had.Meer