Rondleiding door het voedsel in Asti
Begin met een bezoek aan de overdekte voedselmarkt voor een inleiding tot de lokale culinaire scene en een eerste proeverij van salami, waaronder die gemaakt met Barbera-wijn geproduceerd in de stad Nizza Monferrato. Kijk vervolgens naar het "Palio" -plein, de oudste paardenrace van Italië en naar de kerk van Saint Secondo voordat je geniet van een proeverij van enkele van de beste kaas uit de regio.<br><br>We gaan verder door het Joodse getto, middeleeuwse torens en barokke kerken helemaal naar een gezellige slagerij.<br><br>Geniet van een pauze in een "gastronomia", een winkel waar dagelijks professionele gerechten worden bereid door professionele koks: twee traditionele "antipasti" of voorgerechten met een glas wijn worden geserveerd.<br><br>In een gezellig restaurant waar de lokale bevolking rondhangt, proef je ravioli en 'tajarin' (eierpasta) met een traditionele saus.<br><br>Onze tour eindigt met een viering van hazelnoot- en chocoladegerechten uit een patisserie.