Zo te zien gebruik je een niet door ons ondersteunde browser. Het is mogelijk dat de TripAdvisor website nu niet goed wordt weergegeven.We ondersteunen de volgende browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Caïro
Plaatsen
Inbox
Zoeken

Egyptisch huisdiner of lunch

Opslaan
Selecteer data en reizigers
Van
US$ 60,00
Datum
2 reizigers
Gratis annuleren tot 24 uur van tevoren
LageprijsgarantieGeen boekingstoeslagen
Wat je kunt verwachten
Reisroute
Dit is een typische reisroute voor dit product

Komt langs: Giza Pyramids Tours, Caïro Egypte

FOOD TOURS IN CAIRO

Er zijn geen vaste tijden voor het avondeten; meestal zal op ons verzoek van de klant. Je maakt kennis met de hele familie van de gastheer die je de inhoud van de maaltijd zal uitleggen die je zult hebben en je zult het kookproces van A tot Z niet alleen over voedselproducten zien, maar je zult ook de kans krijgen om de Egyptische Dining-gewoonten te leren kennen die in het hele land varieert

De gerechten zijn eenvoudig gemaakt met natuurlijk gerijpte groenten en fruit en gekruid met verse kruiden

De families die onze gasten ontvangen zijn de families van onze reisleiders, dus maak je geen zorgen dat je in veilige handen bent met iemand die alles kan uitleggen en allemaal goed opgeleid en een vergunning heeft van het Ministerie van Toerisme in Egypte

Alle dranken koud / warm, fruit en woestijnen zijn inbegrepen

Per aangevraagde afhaaltijd van uw hotel in Caïro of Giza door onze gids, wiens familie u in zijn huis zal ontvangen

We hebben dit soort Tours eigenlijk op maat gemaakt voor reizigers die interessant zijn om te weten over de cultuur van andere mensen en als ze Egypte met lokale ogen willen zien

Beschikbare maaltijden Menu's op aanvraag:

ONTBIJDMENU (BESCHIKBAAR OP ELK MOMENT)

Main Itesms (bonen, falaafil, vruchtensap, thee, koffie, jam, kaas, gestoofde eieren en brood

Samen met aysh, levert de inheemse boon de meeste mensen van Egypte met hun dagelijkse rantsoenen. Ful kan op verschillende manieren worden gekookt: in volle rijpheid worden de hele bonen gekookt, desgewenst met groenten, en vervolgens gepureerd met uien, tomaten en kruiden. Dit mengsel wordt vaak geserveerd met een ei als ontbijt, zonder het ei voor andere maaltijden. Een soortgelijke saus, gekookt in een pasta en gevuld in aysh baladi, is de vulling voor de broodjes die op straat worden verkocht. Als alternatief worden volle bonen gedrenkt, fijngehakt, vermengd met specerijen, tot pasteitjes gevormd (ta'miyya in Caïro en falaafil in Alexandrië) en gefrituurd. Deze pasteitjes, gegarneerd met tomaten, sla en tihina-saus, worden in aysh naast bonen gevuld en Falaafil er sap, thee, koffie, jam, kaas, opgestapelde eieren en brood

LUNCH AND DINNER MENUS: (TE ALLEN TIJDE BESCHIKBAAR)

Molokhiyya

Een bladgroente, zomergroente, molokhiyya is typisch Egyptisch en de lokale bevolking zal trots zijn traditionele dikke soep serveren. De gehakte bladeren worden over het algemeen gestoofd in kippenbouillon en geserveerd met of zonder stukjes kip, konijn of lam. Deze soep kan ook worden geserveerd met gemalen brood of rijst. Als je het rechtvaardig wordt geserveerd, is het beleefd om je akelig te maken.

mezze

Deze kleine gerechten van verschillende vormen worden meestal geserveerd met drankjes. Die lijken op dips worden gemaakt met tihina, een oliepasta van sesamzaad. Tihina gemengd met olie en gekruid met knoflook of chili en citroen kan alleen worden geserveerd, maar in combinatie met puree en geserveerd als een dip of saus voor salades, wordt het baba-ghanoug genoemd. In Alexandrië worden kikkererwten toegevoegd aan de tihina om hummus bi tihina te maken. Tihina vormt ook de basis voor veel universele sauzen die worden geserveerd met vis en vlees en vervangt mayonaise op Egyptische broodjes. Turshi bevat een verscheidenheid aan groenten gedrenkt in pittige pekel - het is altijd goed met bier.

Soepen en salades

Naast molokhiyya maken de Egyptenaren een verscheidenheid aan vlees (lahma), plantaardige (khudaar) en vis (samak) soepen die gezamenlijk bekend staan als shurbah, en ze zijn allemaal heerlijk. Salades (salata) kunnen worden gemaakt van greens, tomaten, aardappelen of eieren, maar ook van bonen en yoghurt. In grotere steden zijn westerse saladebars in zwang geraakt, en hier, voor een paar kilo, kun je een hele maaltijd van de verse producten maken. Yoghurt (Laban Zabadi) is vers en niet gearomatiseerd; je kunt zoeten als je wilt met honing, jam, confituur of munt. Het rust gemakkelijk op een maagklachten.

Hoofd gerechten

Kies een optie uit 4 verschillende opties alle opties worden geserveerd met rijst, groenten, soep en salades

Optie 1 - Rijst en brood vormen het grootste deel van de Egyptische hoofdgerechten,

die kan worden geserveerd als lunch of diner. Voor de meeste Egyptenaren is vlees een gebruikte luxe. gekookt met groenten, en geserveerd met of over rijst, maar de belangrijkste cursussen zijn afhankelijk van uw verzoek

Optie 2- Torly, een gemengde plantaardige braadpan of stoofschotel,

wordt meestal gemaakt met lamsvlees, of af en toe met rundvlees, uien, aardappelen, bonen en erwten. Om kebab in Egyptische stijl te maken, kook je seizoensstukjes lamsvlees in ui, majoraan en citroensap en rooster je ze vervolgens aan het spit boven een open vuur. Kufta is gemalen lamsvlees, op smaak gebracht met kruiden en uien, die in lange smalle "gehaktballetjes" worden gerold en geroosterd als kebab, waarmee het vaak wordt geserveerd. Varkensvlees wordt door moslims als onrein beschouwd, maar is gemakkelijk verkrijgbaar, net als rundvlees.

Optie 3- Hoewel inheemse kippen (firaakh) vaak broodmager en taai zijn,

geïmporteerde vogels zijn mollig, zacht en smakelijk. Je kunt gegrilde kip (firaakh mashwi) bestellen in een restaurant of een bord kopen dat al gekookt is aan de rotisseries aan de straatkant en je eigen maaltijd kunt bereiden. Hamaam (duiven) worden grootgebracht in heel Egypte en vormen, wanneer gevuld met gekruide rijst en gegrild, een nationale delicatesse. Ze zijn klein, dus je moet er verschillende bestellen; de besten worden meestal geserveerd in kleine, lokale restaurants, waar je de kok zelfs een dag van tevoren moet verwittigen (een goed teken), maar let op: hamaam wordt af en toe geserveerd met hun hoofden begraven in de vulling.

Optie 4 Egyptenaren dienen zowel zoetwatervissen als zeegaande vis onder de algemene benaming van samak.

De beste vissen lijken in de buurt van de kust (oceaanvariëteit) of in Aswan te zijn, waar ze worden gevangen door het Nassermeer. Probeer, naast de gewone bas en tong, gambari (garnalen), calamari (inktvis), gandofli (coquilles) en ti'baan (paling). De laatste, een wit vlees met een delicaat zalmaroma, kan op straat al gefrituurd worden gekocht.

Groenten

Ruzz (rijst) wordt vaak gevarieerd door het te koken met noten, uien, groenten of kleine hoeveelheden vlees. Bataatis (aardappelen) worden meestal gebakken maar kunnen ook worden gekookt of gevuld. Egyptenaren spullen groene groenten met mengsels van rijst; wara 'enab, bijvoorbeeld, is gemaakt van gekookte druivenbladeren gevuld met kleine hoeveelheden gekruide rijst met of zonder gemalen vlees. Westerlingen kennen ze vaak onder de Griekse naam dolmadas of dolmas, maar pas op ze met die naam te bestellen; in Egypte verwijst doma naar een mengsel van gevulde groenten.

Kaas

Inheemse kaas (gibna) komt in twee varianten: gibna beida, vergelijkbaar met feta, en gibna-rumy, een scherpe, harde, lichtgele kaas. Dit zijn degenen die normaal worden gebruikt in salades en sandwiches, maar Gouda, Cheddar, Bleu en andere westerse soorten komen beschikbaar. Mish is een gekruide, droge kaas gemaakt in een pasta en diende als een hors d'oeuvre. Fruit In Egypte is het hele jaar door een veelvoud aan vers fruit beschikbaar, maar omdat alle bomen of druiven gerijpt zijn, verschijnen alleen die in het seizoen in suqs (markten) of op stands van leveranciers. In de winter verschijnen mohz (bananen), balah (dadels) en burtu'aan (een van de verschillende soorten sinaasappels). Speciale traktaties zijn burtu'aan bedammoh (roze sinaasappelen), waarvan de huid op de meeste sinaasappels lijkt, maar hun pulp rood en zoet is. De Egyptische zomer is gezegend met battiikh (meloen), khukh (perzik), berkuk (pruim) en 'anub (druiven). Tin Shawki is een cactusvrucht die in augustus of september verschijnt.

noten

Goz (noten) en mohamas (gedroogde zaden) zijn populaire snacks in Egypte en verkopers kunnen ze bijna overal vinden. Alle zijn smakelijk; probeer bundok (hazelnoten), loz (amandelen) of fuzdo (pistachenoten). Als je van pinda's houdt, zijn de ful sudani vooral lekker in Aswan.

desserts

Egyptische desserts van gebak of pudding zijn meestal gedrenkt in honing siroop. Baklava (filodeeg, honing en noten) is een van de minder zoete; fatir zijn pannenkoeken gevuld met alles van eieren tot abrikozen; en basbousa, heel zoet, is gemaakt van griesmeeldeeg gedrenkt in honing en gegarneerd met hazelnoten. Umm ali, een lust voor de Mamluk-koningin, is rozijncake gedrenkt in melk en warm geserveerd. Kanafa is een gerecht van beslag "snaren" gebakken op een hete grill en gevuld met noten, vlees of snoep. Egyptische rijstpudding wordt mahallabiyya genoemd en wordt geserveerd met daarop pistachenoten. Franse gebakjes worden gatoux genoemd. Goede chocoladesuikergoed zijn eveneens moeilijk te vinden, hoewel de westerse stijl van chocoladerepen begint te lijken. Het Egyptische ijs loopt dichter bij ijsmelk of sorbet dan room. De meeste restaurants en veel huizen serveren vers fruit voor desserts en het is een perfecte, lichte afsluiting van de meeste maaltijden.

DRANKJES

Koffie

Ontwikkeld en gepopulariseerd in het Midden-Oosten, blijft het drinken van ahwa (koffie) een nationale traditie, en lokale koffiehuizen zijn nog steeds geschikt voor mannen die koffie komen drinken, politiek bespreken, tawa spelen (backgammon), luisteren naar "Oriental" (Egyptisch) muziek, en rook de shiisha (waterpijp). Hoewel de traditionele poëzie en krachtige politiek zijn overgegaan naar mooie huizen en kantoren, blijft de koffie over. Je krijgt ook het dikke, sterke, maar smakelijke brouwsel in huizen, kantoren en bazaarwinkels aangeboden. Turkse koffie is gemaakt van bonenpoeder, gebrouwen in een kleine pot. Als het water net begint te koken, drijven de gronden in een donker schuim naar de oppervlakte; de ahwa wordt nog steeds in de pot gebracht en in een demitasse gegoten. De zwaardere gronden zakken naar de bodem van de beker en de lichtere vormen een schuim op de bovenkant, het teken van een perfect gebrouwen beker. Nip voorzichtig om de grond in de bodem van de beker te vermijden. (Als je het schuim niet lekker vindt, kun je het opzij blazen onder het mom van afkoeling van je drankje.)

Hoewel Turkse koffie de reputatie heeft scherp te zijn, hangt de werkelijke smaak af van de mix van bonen die in de maling wordt gebruikt; hoe groter het percentage Arabica, des te zoeter en meer chocoladearoma. Ahwa komt in verschillende versies: ahwa sada is zwart, ahwa ariha is licht gezoet met suiker, ahwa mazboot is matig gezoet en ahwaziyada is heel lief. Je moet de hoeveelheid suiker opgeven op het moment dat je bestelt, want het is gezoet in de pot. De meeste mensen bestellen mazboot, die de scherpte snijdt; ahwa wordt nooit geserveerd met room. De meeste hotel- en restaurantontbijt omvatten sterke Franse koffie, meestal Nescafe genaamd; je moet het misschien speciaal bestellen met suiker (bil sukkar) of melk (bil laban).

Thee en andere warme drankjes

Egyptenaren namen het gebruik van formele afternoontea aan van de inheemse Arabieren, en het wordt geserveerd met melk, citroen en suiker aan de zijkant. De binnenlandse of bedoeïenenversie van shay is gekookt in plaats van geweekt en is vaak verzadigd met suiker; deze sterke thee wordt geserveerd in glazen. Een verfrissende verandering van koffie na het eten is shay bil na'na 'of muntthee .; gedroogde munt wordt gemengd met theebladeren en het mengsel wordt gebrouwen als gewone thee. Kakoow bil-laban (warme chocolademelk) is beschikbaar tijdens de winter, net als Sahlab, een dikke vloeistof die smaakt als een kruising tussen Ovaltine en havermout. Karkaday, een helder, felrood, inheemse drankje vooral populair in het zuiden, is gemaakt door droge gedroogde hibiscus bloemen, gezoet naar smaak, en diende zowel warm of koud; de lokale bevolking beweert dat deze heerlijke drank de zenuwen kalmeert.

Koude dranken

Flessenwater (mayya ma'daniyya) is beschikbaar in alle toeristengebieden; zowel grote als kleine flessen worden op straat en uit ijsemmers verkocht op de meeste antiquiteitenlocaties. Zorg dat de dop is verzegeld. Mayya shurb of mayya ahday (drinkwater) is veilig in de meeste grootstedelijke gebieden.

Meer weergeven
Belangrijke informatie
Vertrekpunt
Ophalen van reizigers mogelijk
vanuit je hotel in Cairo of Giza

Duur
4 u.
Inbegrepen
  • - Ophaalservice van hotel en retour
  •  - Vervoer met een privévoertuig met airconditioning
  • - Engels sprekende vertegenwoordiger.
  • - Lunch of diner in het echte Egyptische huis.
  • - Drankjes.
  • - Alle belastingen en diensten worden in rekening gebracht
Uitsluitingen
  • - Alle extra's die niet in het programma worden genoemd
  •  - Tipping Kitty
Meer weergeven
Aanvullende informatie
  • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Niet aanbevolen voor reizigers met rugklachten
  • Geschikt voor vrijwel alle reizigers
  • Dit is een privétour/activiteit. Alleen uw groep neemt deel
Annuleringsbeleid
Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.

Beoordelingen

Belangrijke details
  • Giza Pyramids Tours
  • Duur: 4 u.
  • Mobiel ticket wordt geaccepteerd
  • Onmiddellijk bevestiging
  • Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Arabisch, Chinees, Deens, Duits, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds
Waarom op TripAdvisor boeken?
  • Gratis annuleren tot 24 uur van tevoren
  • Lageprijsgarantie
  • Geen boekingstoeslagen
  • Veilige betalingen
  • 24/7 ondersteuningBel:+31 858881845
Vaak samen gekocht
Privéaangepaste dagtocht naar ...
54 beoordelingen
vanaf US$ 70,00*
Private Guided Night Tour of Cairo
38 beoordelingen
vanaf US$ 44,99*
8-uur durende rondleiding door de ...
264 beoordelingen
vanaf US$ 54,00*
Speciale aanbieding
2-uur durende Nile River Night Dinner ...
42 beoordelingen
vanaf US$ 48,00*
US$ 60,00
8-uur durende rondleiding door de ...
264 beoordelingen
vanaf US$ 54,00*
Privétour: 8 dagen 7 nachten ...
43 beoordelingen
vanaf US$ 875,00*
Privécruise van 7 nachten, Caïro ...
67 beoordelingen
vanaf US$ 514,00*
Privé-excursie van een halve dag naar ...
274 beoordelingen
vanaf US$ 60,00*
8-uur durende rondleiding door de ...
264 beoordelingen
vanaf US$ 54,00*
Privétour: 8 dagen 7 nachten ...
43 beoordelingen
vanaf US$ 875,00*
Privécruise van 7 nachten, Caïro ...
67 beoordelingen
vanaf US$ 514,00*
Privé-excursie van een halve dag naar ...
274 beoordelingen
vanaf US$ 60,00*